ΛΑΡΙΣΑ

Μπάχαλο στην αγορά της Λάρισας: Καταστήματα θα ανοίξουν αύριο Παρασκευή!

Ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στην αγορά της Λάρισας αναφορικά με το εάν τελικά θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου.

Με ανακοίνωσή του χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, τόνισε πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά καθότι ο εορτασμούς του Πολιούχου είναι επίσημη αργία. Μάλιστα επισήμανε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες συνεννόησης προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά η αγορά.

Την ίδια ώρα, οι διαρροές που φέρεται να έγιναν από παράγοντες του εμπορικού κόσμου, πως η αγορά δεν είναι δυνατό να ανοίξει διότι δεν υπογράφει τη σχετική απόφαση η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του περιφερειαρχη κ. Κώστα Αγοραστού, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζεται καμία υπογραφή και είναι στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων των εμπόρων να λειτουργήσουν αύριο τα καταστήματά τους.

Με δεδομένη την παραπάνω τοποθέτηση ήδη υπάρχουν φωνές, από μέρος του εμπορικού κόσμου της Λάρισας, που προαναγγέλλουν την κανονική λειτουργία των καταστημάτων τους για αύριο Παρασκευή.

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντέδρασε τελικά με νέα ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας η οποία αναφέρει τα εξής:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας συναποφάσισαν να προτείνουν στα μέλη τους, αύριο 15 Μαΐου, εορτή του Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου της πόλης και προστάτη των εμπόρων, σεβόμενοι την ιστορία των 30 και πλέον χρόνων, να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, ότι στις 15 Μαΐου ημέρα του Αγίου Αχιλλίου, η αργία με προεδρικό διάταγμα,είναι για τον δημόσιο τομέα και η λειτουργία της αγοράς είναι προαιρετική.

Όλα αυτά τα χρόνια γιορτάζοντας και τιμώντας τον Πολιούχο μας, τα καταστήματα εθιμοτυπικά παραμένουν κλειστά και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της πόλης καθώς και στην αρτοκλασία που συνδιοργανώνουν ο ΕΣΛ και η ΟΕΒΕΛ με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου”.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Υπέρ του να ανοίξει η αγορά αύριο του Αγίου Αχιλλίου, τάχθηκε ο Σύλλογος Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου Λάρισας.

Δείτε τα όσα επισημαίνονται στην ανακοίνωση:

Προς την σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση του περιφερειάρχη κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ να λειτουργήσει η αγορά την ημέρα τουΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ  .

Μετά από 2 μήνες που τα καταστήματα ήταν υποχρεωτικά κλειστά με απόφαση  της κυβέρνησης, λόγω κορονοιού,είναι  πέρα από κάθε λογική να κλείσουμε την Παρασκευή 15/05/2020.

Το κλείσιμο της Παρασκευής 15/05/2020 θα απαξιώσει και την λειτουργία του Σαββάτου αφού θα διακοπεί η εβδομάδα.

Οι έμποροι είναι  σε δύσκολη οικονομική κατάσταση , έχουν ανάγκη τις εισπράξεις την Παρασκευής και του Σαββάτου , έχουνσυσσωρευμένεςυποχρεώσεις.

Η διοίκηση του εμπορικούσυλλόγου όπως πάνταελαφρά τη καρδίακλείνει την αγορά,εξάλλου οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είναι έμποροι.

Με τα καταστήματα ανοικτά θα είναι  πανηγυρικό το κλίμα θα είναι  πιο όμορφη η Λάρισα παρά με ρολά κατεβασμένα.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες