ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απάντηση Σάπκα στην Ορμή Ανανέωσης για τη χρηματοδότηση προτάσεων καλλιτεχνών στη Λάρισα

Σχετικά με επερώτηση της παράταξης “Ορμή Ανανέωσης” που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, απαντά:

«Δε μπορώ κατανοήσω το λόγο της κατάθεσης επερώτησης των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Ορμή Ανανέωσης”, Νίκου Γαμβρούλα και Αχιλλέα Λώλου, για το θέμα της «χρηματοδότησης» του καλλιτεχνικού κόσμου της πόλης.

Ίσως, η ελλιπής ενημέρωση, καθώς μάλλον, δεν διάβασαν τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσαμε με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη ανακοινώνοντας την πρόθεσή μας να δώσουμε ένα κίνητρο για να συνεχιστεί η δημιουργία στην πόλη, ακόμη και τώρα που οι πολιτιστικοί χώροι είναι κλειστοί.

Καλέσαμε λοιπόν, τους καλλιτέχνες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τη διαδικασία, να καταθέσουν στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού προτάσεις προσαρμοσμένες στις επιταγές της περιόδου που διανύουμε, τις οποίες θα χρηματοδοτήσουμε για να υλοποιηθούν άμεσα, ώστε να ανακουφιστούν ψυχολογικά και οικονομικά οι δημιουργοί και η Λάρισα να συνεχίσει να είναι, αυτό που μαζί τους προσπαθήσαμε από την αρχή της θητείας μας, πόλη του Πολιτισμού.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν χρηματοδοτούμε καλλιτέχνες αλλά προτάσεις. Στηρίζουμε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

Ποιους αφορά η πρωτοβουλία; Τους επαγγελματίες καλλιτέχνες της πόλης. Στους οποίους, δεν επιθυμούμε να δώσουμε καμία σύσταση για το είδος της πρότασης που θα καταθέσουν. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ταλέντο, στην παιδεία και στο επίπεδό τους. Γι’ αυτό άλλωστε είναι πρωταγωνιστές στις περισσότερες διοργανώσεις μας.

Το ύψος της χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εγκριθούν από την οικονομική επιτροπή του δήμου και δεν υπάρχει θέμα διαφάνειας.

Πώς αξιολογούνται οι προτάσεις; Όπως μέχρι σήμερα, για το Φεστιβάλ Πηνειού, το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, τον Μύλο Παραστατικών Τεχνών κοκ. Τις προτάσεις αξιολογεί η Αντιδημαρχία  Πολιτισμού και οι συνεργάτες της. Και νομίζω ότι οι Λαρισαίοι περιβάλλουν το έργο μας με αγάπη και εμπιστοσύνη.

Εν κατακλείδι, πολιτιστική πολιτική ασκεί η δημοτική αρχή διαμέσου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έτυχε μεγάλης αποδοχής πανελληνίως κι ελπίζουμε να βρει μιμητές.

Τέλος, να πούμε ότι χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον της “Ορμή Ανανέωσης”,  όπως και για τις ιδέες της. Αλλά θεωρούμε ότι οι επερωτήσεις πρέπει να τίθενται στο δημοτικό συμβούλιο και όχι στον Τύπο.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες