ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα – Κορωνοϊός: Νέα δειγματοληψία αύριο στη Νέα Σμύρνη – Σταματούν γάμοι, βαφτίσεις και συγκεντρώσεις σε σπίτια (βίντεο)

Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αποφάσεις για την αποφυγή λήψης μέτρων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία μεταξύ άλλων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και εκπροσώπων των Ρομά.

Σε αυτήν αποφασίστηκε:

  • Να πραγματοποιηθεί αύριο δειγματοληψία στην περιοχή που βρέθηκαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού (περίπου 100 δείγματα), με τη βοήθεια εκπροσώπων των Ρομά,
  • Να σταματήσουν εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη και συγκεντρώσεις στα σπίτια,
  • Να σταματήσουν τη λειτουργία τους μαγαζιά που άνοιξαν παρά τις απαγορεύσεις και να συνεχίσουν μόνον ως take-away,
  • Να υπάρξει μία ομάδα η οποία θα συναντάται για να λύνει τα προβλήματα της Νέας Σμύρνης,
  • Να σταματήσουν άμεσα από αύριο το πρωί όλες οι συμπεριφορές που «βοηθούν» στην εξάπλωση του ιού.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως η συγκεκριμένη συγκυρία αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία ώστε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα της συνοικίας.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη της ύπαρξης κάποιων μέτρων ώστε να αναστραφεί η διασπορά του ιού και να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Παράλληλα, ως εκπρόσωπος των Ρωμά ο κ. Ευθύμης Φλώρος δήλωσε ρητά πως θα πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη για να σταματήσουν κάποια πράγματα ώστε να μη χαθούν άλλες ζωές και πως όλα αυτά θα ξεκινήσουν από αύριο το πρωί.

Μάλιστα αναμένεται από βδομάδα (πιθανώς Τετάρτη ή Πέμπτη) να πραγματοποιηθεί νέα δειγματοληψία από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες