ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αγώνας δρόμου ώστε να φθάσει τον Αύγουστο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το υπερ-μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοϊού

Λυτούς και… δεμένους έβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να καταφέρει να “δεσμεύσει” προς αγορά μέσω του ΕΣΠΑ, ένα νέο ειδικό μηχάνημα ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού και να το εγκαταστήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που είναι και νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για την πανδημία στην Κεντρική Ελλάδα.

Η χθεσινή ευχάριστη ανακοίνωση της έναρξης διαδικασιών προμήθειας του μηχανήματος, αποτέλεσε την ευτυχή κατάληξη μίας αγωνιώδους προσπάθειας να εξασφαλιστεί το πράσινο φως από την προμηθεύτρια εταιρεία, σε μία περίοδο όπου κυριολεκτικά η ζήτηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού βρίσκεται στα ύψη, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Ωστόσο, εδώ φαίνεται πως λειτούργησαν οι “ισχυρές” γνωριμίες που διαθέτει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και μετά την εισήγηση που δέχθηκε από τους επιστημονικούς φορείς, έσπευσε να “κλειδώσει” την προμήθεια.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, το νέο μηχάνημα ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊο, εκτιμάται πως θα είναι στη Λάρισα τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου, σε χρόνο δηλαδή ρεκόρ για τα δεδομένα με τα οποία κινούνται οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ. “Εφόσον λειτουργήσει ο λεγόμενος αυτοματισμός και η ταχύτητα όλων των υπηρεσιών του κράτους…” όπως εξηγούσε δηκτικά σε συνομιλητές του χθες, ο κ. Αγοραστός.

Πάντως η προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη καθώς θα χρησιμοποιείται για τους αναγκαίους ελέγχους προ εγχειρήσεων και επεμβάσεων, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, να μην περιμένουν σε ουρά οι ασθενείς και να σώζονται ζωές. Και με δεδομένο το πάγωμα των χειρουργείων εδώ και δύο μήνες, η σπουδαιότητα της προμήθειάς του, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες