ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης από Τρίκαλα: Να αναπληρωθούν άμεσα οι ζημιές που υπέστη η Ελληνική κτηνοτροφία από την πανδημία

Να στηριχθεί άμεσα ο κλάδος της κτηνοτροφίας λόγω της κρίσης που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, ζήτησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης κατά την επίσκεψή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων – Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας που εδρεύει στη Λαζαρίνα Τρικάλων.

Τον κ. Κόκκαλη συνόδευαν ο βουλευτής Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος και οι πρώην βουλευτές κ.κ. Χρήστος Σιμορέλης και Παναγιώτα Δριτσέλη.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γιώργο Βαϊόπουλο, ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε την «αδήριτη ανάγκη άμεσης αναπλήρωσης των απωλειών που καταγράφει η κτηνοτροφία στη χώρα μας», επαναλαμβάνοντας όμως πως «αυτό πρέπει να γίνει με την παράλληλη και επιβεβλημένη παροχή κινήτρων για τη στήριξη των υγειών συνεταιρισμών».

«Δυστυχώς, συνέχισε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο νόμος Βορίδη για τους συνεταιρισμούς κάνει  πολλά βήματα πίσω στην προσπάθεια για την ανασύσταση και ενδυνάμωση ενός υγειούς συνεταιριστικού και συνεργατικού κινήματος».

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης παρουσίασε στους συνεταιριστές τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της συνολικής πρότασης «Μένουμε Όρθιοι» σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα, οι οποίες εστιάζουν στις κατευθύνσεις «παράγουμε Ελληνικά και καταναλώνουμε υγιεινά», ενώ επεσήμανε την ανάγκη ολιστικής στήριξης της εγχώριας αγροτικής παραγωγής με αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου κοινοτικού πόρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες