ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο δήμος Λαρισαίων απαντάει σχετικά με το ζήτημα της οδού Ναυαρίνου που δημοσίευσε το onlarissa.gr

Σχετικά με δημοσίευση – καταγγελία αναγνώστη που δημοσίευσε το onlarissa.gr, (δείτε το δημοσίευμα) για την κατάσταση πλινθοδομής στην οδό Ναυαρίνου στην Λάρισα, από το Δήμο Λαρισαίων γίνονται γνωστά τα εξής:

«Σχετικά με το εγκαταλελειμμένο από τους ιδιοκτήτες του κτίσμα  στην οδό Ναυαρίνου καταρχήν πρέπει να τονιστεί πως, η συνεχής συντήρηση κάθε κτιρίου είναι υποχρεωτική για τον ιδιοκτήτη του ώστε να μην δημιουργεί κίνδυνο για τους διερχόμενους από τους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου (άρθρο 5 παρ. 2.2.3 Κτιριοδομικού Κανονισμού).

Μετά από διαπίστωση εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας εστάλη έγγραφο άμεσα στην Πολεοδομία (6/4/2020). Η Πολεοδομία με την Τεχνική υπηρεσία έκαναν αυτοψία και αφενός έγινε αποκομιδή των μπαζών αφετέρου μπήκε μία εργοταξιακή περίφραξη με πλέγμα και σήμανση (τα οποία όμως δεν πρέπει να μετακινούνται από κανέναν) ώστε να μην διέρχονται και να μην παρκάρουν οι γείτονες από το σημείο αυτό μέχρι να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης.

Παράλληλα συντάχθηκε και Έκθεση Αυτοψίας Επικίνδυνων Ερειπίων κτίσματος ώστε να αποσταλεί στον ιδιοκτήτη για να προχωρήσει όπως έχει υποχρέωση στην κατεδάφιση και περίφραξη.

Η εξεύρεση του ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα, των 2 συνιδιοκτητών δεν ήταν εφικτή με κλειστό το Υποθηκοφυλακείο. Με συνεργασία με την Υποθηκοφύλακα κα Σδούγκα λόγω του επείγοντος λύθηκε στον άμεσο δυνατό χρόνο.

Εστάλη λοιπόν στους συνιδιοκτήτες η έκθεση στις 29/4/2020 με δικαίωμα ένστασης εντός 15νθημέρου. Μόλις εκπνεύσει αυτό ή, αν δοθεί νωρίτερα έγγραφη συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα προχωρήσουν αμέσως στην κατεδάφιση και ταυτόχρονης αποκατάστασης του κοινόχρηστου χώρου (οδόστρωμα και πεζοδρόμια).

Ο Δήμος με τις υπηρεσίες του να είναι καθημερινά αυτήν τη δύσκολη περίοδο με προσωπικό ασφαλείας έκανε σε άμεσο χρόνο όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση στο καθημερινό αυτό ζήτημα της συνοικίας του Αγ. Κων/νου».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες