ΛΑΡΙΣΑ

Σχέδιο ψηφίσματος για την προστασία της Α’ κατοικίας από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας

Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/4, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας καταθέτουν το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος για την προστασία της Α’ κατοικίας, για συζήτηση και ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων:

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ θέλοντας να συμβάλλει στο δυνάμωμα της μάχης ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής  κατοικίας και στη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες, καλεί το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων να πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα, αποδεχόμενο το ακόλουθο ψήφισμα:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, ενόψει της 30ης Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η όποια προστασία της λαϊκής κατοικίας και ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις αχόρταγες και εκβιαστικές ορέξεις τραπεζικών ομίλων και funds, που έχουν αποθρασυνθεί από τους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, σε άμεσα μέτρα προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ και αγροτών. Πιο συγκεκριμένα ζητά:

  • Διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Πλήρη διαγραφή των τόκων από κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμό.
  • Αναστολή των οφειλών για τους ανέργους, για όσον καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα
  • Προστασία της πρώτης κύριας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 50.000 ευρώ για κάθε παιδί, καθώς επίσης για την δευτερεύουσα κατοικία, αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.
  • Κατάργηση των μέτρων καταστολής και του περίφημου «ιδιώνυμου» καταστολής των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς.
  • Όχι στους πλειστηριασμούς και στις απειλές κυβέρνησης – τραπεζών – επιχειρηματικών ομίλων. Παύση οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλου αναγκαστικού μέτρου από τις τράπεζες.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες