ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κινητή μονάδα αρνητικής πίεσης δώρισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο όμιλος EXALCO S.A.

Η Βιομηχανία Αλουμινίου EXALCO πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική δωρεά εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού COVID-19, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε συντονισμό με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Αγοραστό Κων/νο, η Διοίκηση της Exalco ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της Περιφέρειας και παρέδωσε (χθες) στον Διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, κο Κατσικονούρη Δημήτριο, έναν ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης για την μεταφορά των ασθενών, καθώς επίσης και 200 ειδικές στολές προστασίας για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, συμβάλλοντας στην άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ.

Ο εξειδικευμένος φορητός θάλαμος αρνητικής πίεσης απομονώνει τον ασθενή κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο και αποτρέπει την μετάδοση του ιού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σύστημα Υγείας διέθετε μόνο έναν ειδικό θάλαμο μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα. Από σήμερα, με την πολύτιμη δωρεά της Exalco, υπάρχει και δεύτερος θάλαμος.

Η παράδοση της δωρεάς έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Exalco, όπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Βιοκαρπέτ- Exalco κος Ιωάννης Αστ. Καντώνιας, ο Αντιπρόεδρος της Βιοκαρπέτ κος Γεώργιος Καντώνιας, ο Αντιπρόεδρος της Exalco κος Αθανάσιος Τσιάρας , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κων/νος Αγοραστός, ο Διοικητής του ΠΓΝΛ κος Δημήτριος Κατσικονούρης και ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΛ κος Γεώργιος Αποστολίνας.

Άλλη μια σπουδαία πρωτοβουλία στήριξης του Εθνικού συστήματος ολοκληρώθηκε από την Exalco. Μετά την ενίσχυση των συνόρων στον Έβρο, η εταιρία ενισχύει την αλυσίδα προσφοράς προς το Σύστημα Υγείας. Η Exalco αναγνωρίζει την υπεράνθρωπη προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας και συμβάλει με αυτή τη δωρεά στο έργο τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις