ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αγοραστός: Πρόταση να επαναλειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το ερχόμενο Σάββατο ή τη Δευτέρα – Έγιναν 135 νέες δειγματοληψίες

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των νέων 135 δειγματοληψιών που έγιναν στην αποκλεισμένη περιοχή της συνοικίας της Νέας Σμύρνης και σε ευρισκόμενους σε καραντίνα στην «Αρωγή», ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποκάλυψε πως έχει θέσει αίτημα να επαναλειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το ερχόμενο Σάββατο ή τη Δευτέρα.

Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στον Astra και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, ο κ. Αγοραστός εξήγησε μεταξύ άλλων πως «οι λαϊκές αγορές πρέπει να ανοίξουν το Σάββατο ή τη Δευτέρα, αλλά πρέπει να ειδοποιηθούν έγκαιρα οι παραγωγοί για να κάνουν τις προμήθειές τους. Σ’ αυτό είναι σύμφωνοι και οι δήμαρχοι. Έχω διαβιβάσει το αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και περιμένω απάντηση. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τηρώντας τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν είναι στο χέρι μας…»

Σε ότι αφορά τις νέες δειγματοληψίες που έγιναν σήμερα, ο περιφερειάρχης είπε πως λήφθηκαν 115 νέα δείγματα από τη Νέα Σμύρνη και άλλα 20 από την «Αρωγή» για να προσθέσει πως τα συγκεκριμένα αποτελέσματα «είναι κομβικά, γιατί βλέπετε τι γίνεται σε άλλες περιοχές όπου δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα…».

Τα αποτελέσματα αναμένονται αργά απόψε το βράδυ ή το πρωί της Πέμπτης.

newsroom onlarissa.gr (φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις