ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καλογιάννης: Η εικόνα αλλάζει στους Ρομά – Έχουν καταλάβει ότι ο ιός μπορεί να σκοτώσει (video)

Σαφώς «συμμαζεμένη» είναι η εικόνα των Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στην έβδομη ημέρα της καραντίνας σύμφωνα με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Astra και στον Απόστολο Ράιδο, ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε πως η άποψη πως «είναι ψέμα ο κορωνοϊός» έχει ξεπεραστεί, καθώς άπαντες καταλαβαίνουν πως μπορεί να βλάψει τη ζωή τους.

Προσθέτει δε, πως στην παραπάνω εξέλιξη έχουν συνδράμει και οι οκτώ διαμεσολαβητές (Ρομά) που έχει προσλάβει ο δήμος, με στόχο να «πείσουν» τους κατοίκους για την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι επτά εξ’ αυτών βρίσκονται στα «Νταμάρια» και ο ένας στην «Αρωγή», εκεί όπου έχουν μεταφερθεί σε καραντίνα όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τέλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων σημείωσε πως μοναδικός αρμόδιος για το εάν θα πρέπει να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα στην πόλη είναι ο κ. Τσιόδρας και ο ΕΟΔΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς είμαστε σε ένα επίπεδο αυτής της πυραμίδας στην οποία καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο μας σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις