ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δημοσίευμα σοκ αθηναϊκής εφημερίδας για τη σχέση Κουτσόχερου και Νέας Σμύρνης!

Η χθεσινή αναφορά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Χαρδαλιά περί “στεγανοποίησης” της δομής μεταναστών στο Κουτσόχερο διότι διαπιστώθηκε πως υπάρχει σχέση με τον οικισμό της Νέας Σμύρνης, προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά για το πώς μπορεί να σχετίζονται αυτές οι δύο κοινότητες.

Σήμερα η εφημερίδα Contra News, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της που εκτιμά πως “Κινδυνεύει η Θεσσαλία να γίνει Λομβαρδία”, υποστηρίζει ότι “Οι Ρομά αγόραζαν τα ληγμένα τρόφιμα από τις δομές προσφύγων και τα πουλούσαν στις λαϊκές αγορές και τους καταυλισμούς”!

Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε εκ των πραγμάτων – πέραν των ζητημάτων που εγείρουν οι αιτιάσεις του ρεπορτάζ της αθηναϊκής εφημερίδας – αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος μίας ενδεχόμενης διασποράς της νόσου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση αλλά και οι τοπικοί φορείς οφείλουν να ενημερώσουν ξεκάθαρα την κοινωνία για τη σχέση των Ρομά με τους μετανάστες – πρόσφυγες, δεδομένου πως σε ότι αφορά τις κινήσεις των τελευταίων στο Κουτσόχερο, δεν υπήρχε όλο αυτό το διάστημα κανένας περιορισμός!

Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις