ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο δήμος Λαρισαίων για τα μέτρα περιορισμού στον οικισμό των Ρομά

Σε ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων αναφέρεται:

O εντοπισμός σημαντικού αριθμού κρουσμάτων σε οικισμό Ρομά σε τμήμα της συνοικίας Νέας Σμύρνης, οδήγησε στην λήψη απόφασης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από εντολή του υφυπουργού κ. Νικ. Χαρδαλιά για  προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων της περιοχής (καραντίνα). Με την απόφαση αυτή του υπουργού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από την περιοχή αυτή για οποιαδήποτε λόγο.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η γεωγραφική περίμετρος της περιοχής καραντίνας ορίζεται ως εξής: τμήμα οδού Σωκράτους, Πλάτωνος, Λεωφ. Καραμανλή, Δανάης, τμήμα Σάκη Καράγιωργα, Σωκράτους. Στην περιοχή της καραντίνας περιλαμβάνεται και το τμήμα του οικισμού που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει διάρκεια μέχρι τις 22 Απριλίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, του  υφυπουργού Εσωτερικών Θ.  Λιβάνιου, του καθηγητή Λοιμοξιολογίας Σωτ. Τσιόδρα, του γγ Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκου, του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Γ. Σταμάτη, στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, δημάρχων της ευρύτερης περιοχής, του διοικητή της 5η ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη, του καθηγητή υγιεινής και επιδημιολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου, ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος κ.α.

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και οι εξελίξεις, ενώ ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Η πιστή εφαρμογή της απόφασης για την προσωρινή επιβολή περιοριστικών μέτρων στην συγκεκριμένη περιοχή. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων τόσο στην περίμετρο όσο και εντός της περιοχής, έχει η Ελληνική Αστυνομία.
  • Ο Δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνει την τροφοδοσία των συμπολιτών που βρίσκονται εντός της περιοχής, όπως αποφάσισε ο υφυπουργός κ. Νικ. Χαρδαλιάς. Σε σημεία της περιμέτρου θα οργανωθούν σημεία τροφοδοσίας των κατοίκων. Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης θα συνδράμει και το Πυροσβεστικό Σώμα.
  • Για την καλύτερη οργάνωση της τροφοδοσίας των κατοίκων αλλά και για την διαχείριση της κατάστασης εντός του οικισμού των Ρομά θα προσληφθούν άμεσα και με ταχύτατες διαδικασίες τέσσερις (4)  επιπλέον Διαμεσολαβητές.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου Λαρισαίων, μέχρι νεωτέρας.
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων θα προχωρήσουν σε ενοικίαση ξενοδοχείου της πόλης, προκειμένου να φιλοξενηθούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που βρίσκονται εντός της περιμέτρου των απαγορεύσεων.
  • Τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν και όσα εντοπιστούν στον οικισμό θα μεταφερθούν από τις υγειονομικές αρχές στο Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή.

Η Λάρισα και ο Δήμος Λαρισαίων βιώνουν μια δύσκολη και αρνητική εξέλιξη. Ο εντοπισμός σημαντικού αριθμού κρουσμάτων στον συγκεκριμένο οικισμό, μεταβάλει πλήρως την μέχρι τώρα ιδιαίτερα θετική εικόνα για την εξέλιξη της νόσου στην περιοχή μας.

Σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις, σαν αυτή, θα αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και θα κριθούμε από το πόσο δυνατοί βρεθήκαμε. Η πόλη έχει δείξει στο παρελθόν ωριμότητα σε όλες τις προκλήσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει. Αυτό θα κάνουμε πάλι σε τούτη τη δύσκολη στιγμή.

Είναι η στιγμή της ευθύνης. Είναι η στιγμή της συνεπούς στάσης. Είναι η στιγμή της σύνεσης, της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Είναι η στιγμή που ο καθένας μας και όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να εξασφαλίσουμε καλύτερες ημέρες για τους ανθρώπους μας. Για τους γονείς μας, για τα αδέρφια μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

Είναι η στιγμή που η οικογένεια μας, η γειτονιά μας, η πόλη μας, αναμετριέται με την ιστορία.

Είναι η στιγμή που πρέπει στο μέλλον να διηγούμαστε με περηφάνεια.

Μένουμε ενωμένοι

Μένουμε αλληλέγγυοι

Μένουμε σπίτι

Είμαστε μαζί

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες