ΛΑΡΙΣΑ

Συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό Ν. Λάρισας στην γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό Ν. Λάρισας ενημερώνει ότι συμμετέχει στην τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Οικοτροφείου “Ελευθερία” και του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ, συμβάλλοντας στη στήριξη των πολιτών.

Από τις 4 Απριλίου διέθεσε το προσωπικό του για την υλοποίηση του πανελλήνιου προγράμματος πληροφόρησης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πολιτών έναντι της πανδημίας.

Οι πολίτες της Λάρισας, της Θεσσαλίας όταν νιώσουν την ανάγκη μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή 10306, όπου παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη 24ωρης λειτουργίας.

Η υπηρεσία της τηλεφωνικής υποστήριξης, οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, σε επιστημονικό και επιχειρησιακό επίπεδο, συνεργάζονται η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μεγάλος αριθμός εθελοντών ψυχολόγων.

Παράλληλα, ο Σύλλογος εξακολουθεί από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας από τον κορονοϊό να βρίσκεται συμβουλευτικά στο πλευρό των γονιών των παιδιών που υποστηρίζει, ενώ «εγκαινίασε» και το πρόγραμμα Υποστήριξης Οικογένειας μέσω skype.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες