ΛΑΡΙΣΑ

Λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Συκουριου τον μήνα Απρίλιο

Ο δήμαρχος Τεμπών, έχοντας υπόψη: Την Κ.Υ.Α. των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Προστασίας του Πολίτη – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Υγείας – Εσωτερικών (ΦΕΚ Τεύχ. Β’ 943/20.03.2020) και με αίσθημα ευθύνης για την δημόσια υγεία και την ανάγκη λήφης μέτρων αντιμετώπισης της διάδοσης του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ covid -19, αποφασίζει:

Α) Από την Παρασκευή 10 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 Απριλίου στη λαϊκή αγορά Συκουριου θα συμμετέχει το σύνολο των πωλητών (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σ’ αυτήν (σύμφωνα με αυτούς που συμμετείχαν μέχρι σήμερα). Στη λαϊκή θα διατίθενται προϊόντα όπως αυτά προβλέπονται στην παρ.1 του άρθρου 17 του Ν. 4497/2017. Εξαιρούνται τα είδη της κατηγορίας Ε’ της παρ. 1 του ανωτέρω άρθρου, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Β) Όλοι οι πωλητές και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:

  • να καλύπτουν με τους πάγκους πώλησης όλο το μήκος και όπου ενδείκνυται και σε διπλή σειρά την πλατεία ΘΕΜΙΔΟΣ. Επίσης ο κάθε πωλητής θα αναπτύξει τον πάγκο πώλησής του σε μήκος όχι μεγαλύτερο των πέντε (5) μέτρων με δυνατότητα ανάπτυξης σε σχήμα Π με βάθος μέχρι 2 μέτρα.
  • να τηρούν μεταξύ των πάγκων την ελάχιστη απόσταση πέντε (5) μέτρων με τον ενδιάμεσο

χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

  • να φορούν υγειονομικές μάσκες, γάντια μιας χρήσης και να έχουν δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό για την απολύμανση των μεταλλικών νομισμάτων τοποθετημένο σε εμφανές σημείο του πάγκου.
  • να εποπτεύουν την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πελατών και να ενημερώνουν τους καταναλωτές για την ανάγκη αποφυγής του συνωστισμού μπροστά στον πάγκο τους.
  • να συλλέγονται όλα τα απορρίμματα σε σακούλες σκουπιδιών ώστε να διατηρείτε ο χώρος καθαρός.

Γ) Οι καταναλωτές κατά την παρουσία τους στην Λαϊκή αγορά και στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης:

  • να τηρούν τις οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ covid – 19.
  • να φροντίζουν την αποφυγή του συνωστισμού στους πάγκους και στους διαδρόμους των λαϊκών αγορών.

Η τήρηση όλων των παραπάνω μέτρων θα ελέγχονται από τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Νέσσωνος, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου και το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, στο οποίο και κοινοποιείται η παρούσα απόφαση.

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων εκ μέρους των πωλητών, θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους από τον χώρο της λαϊκής με συνδρομή Αστυνομικών του Α.Τ. Τεμπών.

Δ) Οι συμμετέχοντες στην λαϊκή Συκουρίου τις ημερομηνίες ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Απριλίου, 17 Απριλίου και στις 24 Απριλίου θα είναι οι κάτωθι:

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΗ

__

1 ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
2 ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ
3 ΓΚΑΖΓΚΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΦΡΟΥΤΑ

|

4 ΓΚΑΣΓΚΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΦΡΟΥΤΑ (ΜΗΛΑ)

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες