ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Για κακούργημα παραπέμπονται δύο ψαράδες από την Αλόννησο- Ήταν οι τελευταίοι που είδαν τον Γ. Καραμιχαηλίδη

Την παραπομπή σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) των δύο ψαράδων, κατοίκων της Αλοννήσου, που φέρονται να είχαν δει για τελευταία φορά πριν την εξαφάνισή του τον 30χρονο Γιώργο Καραμιχαηλίδη, τον Αύγουστο του 2016 στο νησί, προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.

Οι δύο ψαράδες φέρεται να κατηγορούνται για έκθεση ζωής σε κίνδυνο (άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα), σε συνδυασμό με το ότι η πράξη αυτή φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο του 30χρονου, σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο η σορός του Γιώργου Καραμιχαηλίδη δεν έχει βρεθεί…

Η ανάκριση για την υπόθεση περαιώθηκε και η εισαγγελέας φέρεται να αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη των δύο φερόμενων ως τελευταίων ανθρώπων, που είχαν δει τον αγνοούμενο ζωντανό.

Για την υπόθεση είχαν γίνει δύο προανακρίσεις, ενώ η μητέρα του 30χρονου αγνοούμενου, Ματούλα Κουτρώτσιου, είχε καταθέσει στις 20 Φεβρουαρίου 2017, δια των δικηγόρων της, μήνυση στα δικαστήρια του Βόλου κατά δύο ατόμων, που επέβαιναν σε φουσκωτό, το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε ο γιός της και κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Η μήνυση είχε υποβληθεί για το λόγο, ότι άφησαν άνθρωπο στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν και να μην τον εγκαταλείψουν. Όλο αυτό το διάστημα έχουν διενεργηθεί έρευνες σε στεριά και θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Αλοννήσου, για τον 30χρονο αγνοούμενο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Ματούλα Κουτρώτσιου είχε δηλώσει, καταθέτοντας την μήνυση: «Κάνω έκκληση να μιλήσουν επιτέλους. Ότι έγινε, έγινε, δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται. Πρέπει να βρεθεί άκρη. Να βγούνε και να μιλήσουν και να πούνε αυτά που λένε, όταν δεν είναι οι κάμερες μπροστά. Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται και μου λένε ότι υπάρχει κάποιος, που φταίει κι είναι στην Αλόννησο. Αν έχουν κάτι να πούνε, να μιλήσουνε, αλλά όχι αόριστα να μιλάνε, για να ξέρω κι εγώ τι να κάνω, που να βρω το παιδί μου».

Ο 30χρονος Γιώργος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διέμενε στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του, αλλά από το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016, που έπεσε στη θάλασσα για μπάνιο, αγνοείται και παρά τις έρευνες που έγιναν, δεν εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε με την φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση, όπου προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος, με σκοπό να βγει στα ανοιχτά, για βόλτα. Έγινε όμως αντιληπτός από ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα. Άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού και χάθηκε στο σκοτάδι. Οι ψαράδες ειδοποίησαν τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησαν ολονύκτιες έρευνες. Οι έρευνες συνεχίστηκαν επί τριάντα μέρες περίπου, χωρίς αποτέλεσμα. Τι απέγινε ένας άνδρας 1,90 μ. ύψος;

Με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου δύτες βρήκαν στο βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες