ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο «κατακλυσμός του Νώε» στη Μαγνησία – Μεγάλα προβλήματα στο Πήλιο και στις Σποράδες (φωτο)

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με θυελλώδεις ανέμους, έντονη βροχόπτωση και χιονόπτωση πλήττει τα τελευταία 24ωρα το Νομό Μαγνησίας.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στο Πήλιο και στις Σποράδες από την έντονη βροχόπτωση που συνεχίζεται.
Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στη Ζαγορά, στο Ανήλιο, στο Χορευτό ενώ μικρές κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Σκιάθο και στη Σκόπελο.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας βρίσκονται στις περιοχές όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Κατολίσθηση στη Ζαγορά

«Στη Σκιάθο βρίσκονται δύο μηχανήματα που βοηθούν στο δημοτικό έργο.  Μεταφέρουμε φερτές ύλες στην άκρη του δρόμου ενώ δύο μηχανήματα βρίσκονται και στη Σκόπελο» δήλωσε στην e-thessalia.gr η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Οχτώ μηχανήματα επιχειρούν στο Πήλιο.  Στη Ζαγορά εκτός από την κατολίσθηση, υποχώρησε σε σημείο ο δρόμος πριν το Χορευτό. Σημειώνεται ότι έχει υπογραφεί  από την Περιφέρεια σύμβαση 4,5 εκ. ευρώ για το δρόμο Καραβωμα -Πουρί και μετά το πέρας του φαινομένου θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του δρόμου.

Στο ρέμα Αχλαδιάς Σκιάθου
Στο ρέμα της Αγίας Παρασκευής στον Πλατανιά της Σκιάθου τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν όλο το βράδυ και σήμερα στο επαρχιακό δίκτυο ενώ βοηθούν και στο έργο του Δήμου

Στον ορεινό όγκο της Ηπειρωτικής Μαγνησίας τα μηχανήματα επιχειρούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο από την έντονη χιονόπτωση, που έπληξε κυρίως τα Χάνια και την Ανάβρα, ενώ σε περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, που πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις, τα μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να αρθούν καταπτώσεις, λασποροές, καθιζήσεις, ενώ γίνεται και επέμβαση σε τεχνικά ρεμάτων.

Στο Χορευτό μηχανήματα μαζεύουν τις φερτές ύλες

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη έκανε λόγο για ακραίες καιρικές συνθήκες και χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο το έργο του αποχιονισμού και της άρσης των καταπτώσεων λόγω των θυελλωδών ανέμων και της έντονης χιονόπτωσης και βροχόπτωσης. “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων επενέβη όπου ήταν δυνατό, στα οδικά δίκτυα αρμοδιότητάς της και με ειδικά μηχανήματα κατά περίπτωση επιχειρεί τόσο στον αποχιονισμό, όσο και στην άρση των καταπτώσεων που σημειώθηκαν από την έντονη βροχόπτωση. Στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο τα μηχανήματα των Υπηρεσιών μας θα συνεχίζουν το έργο τους μέχρι τα φαινόμενα να εξασθενήσουν. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες μας, τους Δήμους, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική θα συνεχίσουμε το έργο τους, προκειμένου να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

«ΠοτάμιỨμε λάσπη στη Μηλίνα

 

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία και το Νότιο Πήλιο.  Το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί, στο μεγαλύτερο μέρος του.  Το φράγμα Παναγιώτικο έχει γεμίσει, υπερχείλισε και το νερό καταλήγει στο ρέμα.
Τεράστιες ζημιές έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στο Νότιο Πήλιο όπως στα Ποτιστικά, στο Χόρτο, τη Μηλίνα και τον Πλατανιά.

Στο φράγμα Παναγιώτικο ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός

Εικόνες από τα Ποτιστικά:

   

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες