ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μια «γροθιά» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού η Λάρισα – Συγκινητική η ανταπόκριση εθελοντών

Σε λειτουργία και η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Ως ιδιαίτερα συγκινητική χαρακτηρίζει την ανταπόκριση εθελοντών στη νέα ιστοσελίδα του δήμου Λαρισαίων (larissamazi.gr), που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήρης Βούλγαρης.

Ήδη όπως αναφέρει υπήρξαν περίπου 15 αιτήσεις εθελοντών στον πρώτο καιρό λειτουργίας της πλατφόρμας. Ο αριθμός αυτός αναφέρεται σε στοιχεία μέχρι την Πέμπτη 2/4, με τον αριθμό να υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί. Να θυμίσουμε πως εθελοντής στην πρωτοβουλία larissamazi.gr είναι και ο ευρωβουλευτής κ. Αλέξης Γεωργούλης.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Βούλγαρης τόνισε πως υπήρξαν και αρκετές προσφορές πολιτών και επιχειρηματιών προς το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και ιδιόχειρες μάσκες για τους εθελοντές της κατ’ οίκον βοήθειας.

Οι κατηγορίες για τους εθελοντές είναι τρεις: τηλεφωνική συντροφιά σε όσους έχουν ανάγκη, τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη (αφορά μόνο πιστοποιημένους επαγγελματίες ψυχολόγους ή ψυχοθεραπευτές) και διανομή τροφίμων ή φαρμάκων κατ’ οίκον. Σε λειτουργία βρίσκεται και γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. 

Όσον αφορά την τελευταία, αρχικώς δήλωσε πως ο αριθμός των ατόμων που πήραν τηλέφωνο για να κάνουν χρήση ήταν ιδιαίτερα μικρός, ενώ υπήρξαν και τηλέφωνα από άτομα εκτός δήμου που βρήκαν τη γραμμή.

Τα περισσότερα τηλέφωνα αφορούσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και ιδιαίτερα θέματα σίτισης, καθώς ως γνωστόν έχει αναλάβει και τα συσσίτια της Μητρόπολης.

Συμπληρώνοντας, δήλωσε πως ο δήμος μπορεί να αντέξει μεγαλύτερη «πίεση» από αυτήν στην οποία υπόκεινται οι κοινωνικές υπηρεσίες έως τώρα, καθώς υπάρχουν εθελοντές σε «εφεδρεία», όπως ο Ερυθρός Σταυρός, που μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή.

Να σημειωθεί πως μέσω του προγράμματος βοήθειας κατ’ οίκον είναι γνωστά στο δήμο τα ηλικιωμένα άτομα που ζούνε μόνα και υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε να μη νιώθουν αποξενωμένα τις ημέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς υπάρχει επικοινωνία από τους υπαλλήλους με αυτούς.

Τέλος, φέρνοντας ως παράδειγμα την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που στάλθηκε από τη Λάρισα στο Δυρράχιο της Αλβανίας μετά και τον καταστροφικό σεισμό, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως η Λαρισαίοι πάντα ανταποκρίνονται όταν χρειάζεται να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, κάτι που είναι και για τον ίδιο ιδιαίτερα συγκινητικό.

Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες