ΛΑΡΙΣΑ

Η ΕΟAΣΝΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Καλεί σε συμβολικές κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ για την Παγκόσμια ημέρα Υγείας:

Την Τρίτη 7 Απριλίου με αφορμή την  παγκόσμια ημέρα για την υγεία η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προγραμματίζει πολύμορφες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για την δημόσια υγεία.

Η ΕΟΑΣΝΛ στηρίζει τη δράση τους στις 7 Απρίλη και καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, του νομού μας (παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης) σε συμβολικές κινητοποιήσεις.

Για αυτό μέλη του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ θα συμμετέχουν στις συμβολικές κινητοποιήσεις των φορέων που θα γίνουν στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στην Λάρισα, και στα Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι διαχρονικές για την ως τώρα υποστελέχωση και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μπροστά, λοιπόν, στη κρίσιμη μάχη της πανδημίας του κορονοϊού δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και να μην διεκδικούμε, άμεσα τώρα να ξεπεραστούν οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις.

Σε μια μάχη όπως λέτε δεν φτάνει μόνο η ατομική ευθύνη που την έχουμε πάρει μένοντας σπίτι. Ήρθε η ώρα όμως να πάρετε ως κυβέρνηση την ευθύνη σας και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προστασίας της υγείας του λαού. Γιατί μπορεί να φοράμε μάσκες για προστασία αλλά έχουμε φωνή και όλοι μαζί διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός του Νοσοκομείου και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και Κέντρων Υγείας του νομού. Ιδιαίτερα για τα ΚΥ της υπαίθρου του νομού απαιτείται άμεση στελέχωση λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πληθυσμός της στην πλειοψηφία του ανήκει στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιακά).
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων – κέντρων υγείας και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
  • Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Αναστολή πληρωμών για τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Στις 7 Απρίλη, η φωνή των υγειονομικών γίνεται φωνή όλων μας. Έτσι θα εκφράσουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν ζωντανούς αυτούς που θα αρρωστήσουν. Δεν επαρκούν τα χειροκροτήματα στο νοσηλευτικό προσωπικό όταν οι ελλείψεις σε προσωπικό, είδη προστασίας, κρεβάτια ΜΕΘ είναι ολοφάνερα. Ο αγώνας για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων θα θωρακίσει την δυνατότητα του δημόσιου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στην πανδημία και να σώσει ζωές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες