ΛΑΡΙΣΑ

Χατζηχριστοδούλου: «Το καλοκαίρι θα μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού, δεν θα μηδενιστούν»

Την κρισιμότητα που θα έχει ο Απρίλιος στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα επανέλαβε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και μέλος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΣΥ), Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Χατζηχριστοδούλου με βάση τις τελευταίες προβλέψεις ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζει κανείς. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε επίσης ότι η μετάδοση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι διαφορετική λόγω της γεωγραφικής κατανομής του πληθυσμού. Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς αφενός πρόκειται για ένα νέο κορωνοϊό, αφετέρου δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς τα μοντέλα της Γιουχάν ή της Ιταλίας με την Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι ένα ενδεχόμενο που έχει μεγάλες πιθανότητες να συμβεί είναι να βρεθούμε προ μίας νέας πανδημίας κορωνοϊού το φθινόπωρο. «Όταν θα έχουμε πάλι χειμώνα, όταν θα ευνοήσουν οι συνθήκες μετάδοσης θα έχουμε πάλι ένα δεύτερο peak. Δεν ξέρουμε όμως πως θα συμπεριφερθεί ο ιός» υπογράμμισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας.

Επίσης δήλωσε ότι το καλοκαίρι ενδεχομένως θα έχουμε μία μείωση της μετάδοσης κατά 30% ή 40%, αλλά δεν αναμένεται να μηδενιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες