ΛΑΡΙΣΑ

Νέα επιστολή του Επιμελητηρίου Λάρισας για την καθολική στήριξη όλων των επιχειρήσεων

Από το Επιμελητήριο Λάρισας  ανακοινώνεται ότι απευθύνθηκε ξανά με επιστολή του  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη αιτούμενο ΓΙΑ ΑΚΌΜΗ ΜΊΑ ΦΟΡΆ   ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και τονίζοντας τα κάτωθι:

«Απαιτείται άμεσα η καθολική στήριξη όλων των επιχειρήσεων με την ένταξη για όλους τους ΚΑΔ της ελληνικής οικονομίας στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης. Διαπιστώνεται ομοειδείς επιχειρήσεις με τον ίδιο ΚΑΔ (π.χ. τροφίμων) να παρουσιάζουν διαφορετική επίπτωση στον τζίρο τους ανάλογα της αγοράς  που απευθύνονται ή ανάλογα του πελατολογίου κ.λ.π

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αναδύεται από το γεγονός ότι τα ευνοϊκά μέτρα δεν είναι οριζόντια για όλες τις επιχειρήσεις της εθνικής οικονομίας είναι το πρόβλημα με τις επιταγές. Εταιρίες με ΚΑΔ  που δεν εντάσσονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αλλά εξαιρούνται  έχουν επιταγές από “προστατευμένες” εταιρίες  , οι οποίες δεν μπορούν να εισπραχθούν .Η λύση σε αυτό είναι ένας μηχανισμός χρηματοδότησης και εγγυοδοσίας ώστε να μπορούν οι επιταγές να εισπράττονται κανονικά από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα, καθώς η αδυναμία είσπραξης δημιουργεί νέα στρέβλωση στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.”

Τρίτο και τελευταίο τονίστηκε από το επιμελητήριο η ανάγκη να συμπεριληφθούν και οι προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε. κ.λ.π.) στα ευεργετήματα του νόμου . Επίσης για τα μέλη των προσωπικών εταιρειών-φυσικά πρόσωπα, δεδομένου ότι η νομοθεσία τους αντιμετωπίζει ως αυτοαπασχολούμενους, αλλά και για τις ΕΠΕ και ΙΚΕ έως 2 ατόμων να προβλεφθεί η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες