ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι μέρες της καραντίνας στη Λάρισα με τα μάτια ενός οδηγού αστικού λεωφορείου (φωτο)

Συμπληρώνεται εβδομάδα από την ημέρα που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην χώρα μας και η πραγματικότητα είναι ότι Έλληνες στην πλειοψηφία τους έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα, καθώς έχουν θέσει εαυτούς σε αυτοπεριορισμό, στην προσπάθεια όλων μας να βάλουμε STOP στην εξάπλωση του «δολοφονικού» ιού που εισέβαλε στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Ένα επάγγελμα από εκείνα που δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο είναι και αυτό των οδηγών Αστικού ΚΤΕΛ, καίτοι οι επιβάτες έχουν μειωθεί δραματικά, όπως είναι λογικό.

Λαρισαίος οδηγός αστικού λεωφορείου που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, μιλάει στο onlarissa.gr και δίνει την εικόνα στη Λάρισα:

«Από τότε που έκλεισαν τα σχολεία και έπειτα και τα καταστήματα έχει πέσει σε τεράστιο βαθμό η κίνηση στην πόλη και φυσικά σε ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις των Λαρισαίων με τα αστικά λεωφορεία. Πλέον κυκλοφορούν ελάχιστα άτομα, μόνο εκείνοι που χρειάζεται να μεταβούν στις δουλειές τους το πρωί και οι ίδιοι που επιστρέφουν από την εργασία τους στο σπίτι το μεσημέρι. Πρόκειται για άτομα μέσης ηλικίας κυρίως και λίγο μεγαλύτεροι. Εδικά τα Σαββατοκύριακα τα λεωφορεία πηγαινοέρχονται σχεδόν άδεια».

Τι γίνεται όμως με τα μέτρα προστασίας:

«Το 99% των επιβατών λαμβάνουν τα μέτρα ασφαλείας. Δηλαδή φορούν σχεδόν όλοι μάσκες και αρκετοί από αυτούς γάντια».

Τι εισπράττει από τις αντιδράσεις του κόσμου:

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση. Ο κόσμος είναι φοβερά σκεπτικός και αγχωμένος. Το βλέπεις καθημερινά στην πόλη. Είμαστε όλοι στον αέρα. Και όταν σταματήσει όλο αυτό τι θα γίνει; Θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψουν οι επιχειρήσεις.

Ακόμη και εμείς για παράδειγμα καθόμαστε έξι ημέρες και δουλεύουμε μία ημέρα στην καλύτερη, ενώ μπορεί να καθίσουμε και δέκα ημέρες και να δουλέψουμε μόνο μία. Εμείς βλέπουμε τι συμβαίνει έξω στην πόλη και ειλικρινά μιλώντας δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι, ούτε εμείς ούτε ο κόσμος…».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες