ΛΑΡΙΣΑ

Βαγενά: «Η πανδημία του κορωνοϊού βάζει από την πίσω πόρτα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια στη δημόσια υγεία»

Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννα Βαγενά για την πανδημία του κορωνοϊού και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια:

Το εξωφρενικό ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥΥ ως αποζημίωση στα ιδιωτικά θεραπευτήρια – κλινικές και τους ιδιώτες για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό. Το κόστος αυτό είναι εξωφρενικό,γιατί υπάρχουν πολλά εργαστήρια σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα που διαθέτουν την υποδομή γι’ αυτούς τους ελέγχους σε κόστος τουλάχιστον στο 1/5 σε σχέση με τα ιδιωτικά κέντρα.

Ταυτόχρονα,με ψήφιση προκλητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον,γιατίοι ιδιωτικές ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού,θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥσε διπλάσια τιμή από την ισχύουσα σήμερα (από 800 € στα 1.600 € ημερησίως). Ενώ η ΝΔ αρνείται να προχωρήσει στο άνοιγμα των 185 κλειστών κρεβατιών του ΕΣΥ, ενισχύοντάς τα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπου αποτελεί και διαχρονικό πρόβλημα.

Και σε αυτόν τον τομέα, όπως φοβάμαι και σε άλλους στην παρούσα κρίση, θα επιβραβευθούν αυτοί που θα κάνουν την «αρπαχτή» και όχι εκείνοι, που με τεράστιες θυσίες τόσα χρόνια, στήριξαν την οικονομία και κατόρθωσαν να την κρατήσουν όρθια μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες