ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απίστευτη κομπίνα στη Λάρισα: Παριστάνουν γνωστό αντιδήμαρχο για να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους επιχειρηματίες

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η φαντασία απατεώνων που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Μετά το «κόλπο» των τηλεφωνημάτων σε ηλικιωμένους και των «δήθεν τροχαίων» που έχουν προκαλέσει… συγγενικά πρόσωπα, τις τελευταίες ώρες στη Λάρισα σπείρα αγνώστων χρησιμοποιεί ένα νέο σχέδιο εξαπάτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, άντρας τηλεφώνησε σε τουλάχιστον τρεις επιχειρηματίες της περιοχής και τους παρουσιάστηκε ως γνωστός, εν ενεργεία, αντιδήμαρχος του δήμου Λαρισαίων. Ο «αντιδήμαρχος» ζήτησε να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες και σε όλες τις περιπτώσεις εμφανίστηκε διατεθειμένος να αγοράσει από αυτούς προϊόν αξίας κάποιων εκατοντάδων ευρώ για να κάνει «δωρεά». Εν συνεχεία, ο δράστης τους ζητούσε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να τους κάνει… «άμεσα» την κατάθεση. Λίγα λεπτά αργότερα τους έστελνε ηλεκτρονικά ένα «αποδεικτικό» κατάθεσης στο οποίο όμως φαίνονταν ένα ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έπρεπε να πληρώσει. Σε μία εκ των περιπτώσεων το εμπόρευμα ήταν 490 ευρώ, αλλά το «αποδεικτικό» έγραφε 4.900 ευρώ!

Έτσι, θορυβημένος ο «αντιδήμαρχος» τηλεφωνούσε πάλι στον επιχειρηματία και του έλεγε με έντρομο ύφος πως «έκανε λάθος» κι έβαλε ένα… μηδενικό παραπάνω. Στη συνέχεια του ζητούσε να του επιστρέψει τη διαφορά! Σε μία εκ των περιπτώσεων το υποψήφιο θύμα ενέδωσε και κατέθεσε στο λογαριασμό που του υπέδειξε ο δράστης το ποσό των 4.000 ευρώ! Ευτυχώς στις άλλες δύο οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες αντιλήφθηκαν την επικείμενη απάτη και ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, ήδη έχει υποβάλλει μήνυση ο Λαρισαίος που πλανήθηκε από το ευφάνταστο κόλπο των επιτήδειων.

Προσοχή γιατί προφανώς θα ακολουθήσουν κι άλλα τηλεφωνήματα…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες