ΛΑΡΙΣΑ

Με τον δήμαρχο Τυρνάβου επικοινώνησε η διοίκηση του σωματείου καθαριστών καθαριστριών Ν. Λάρισας

Η Διοίκηση του σωματείου καθαριστών καθαριστριών Ν. Λάρισας ακύρωσε έκτακτη συνάντηση με τον  του Δήμαρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα για την ασφάλεια όλων μας και την αντικατέστησε με τηλεφωνική επικοινωνία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

Η καταβολή των δεδουλευμένων:  Πάγια θέση του σωματείου είναι η σταθερή και σε μηνιαία βάση καταβολή των δεδουλευμένων. Ζητήσαμε από την δημοτική αρχή να μας ενημέρωση τι  ισχύει με την εξόφληση των δεδουλευμένων Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου:

« ο φορέας χρηματοδότης δεν στέλνει τα χρήματα ταυτόχρονα την ιδία μέρα σε όλους τους δήμους όταν λάβαμε τα χρήματα  ήταν πρακτικά αδύνατο να πληρώσουμε στις 13 Μαρτίου , η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν 27 Μαρτίου και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στις 26 του μήνα το απόγευμα, ο μοναδικός τρόπος πληρωμής των εργολαβικών καθαριστριών είναι μέσο της ενιαίας αρχής πληρωμών του Ελληνικού δημοσίου»

Για τα μέτρα προστασίας των εργολαβικών καθαριστριών στα σχολεία : από  τον κορωνοϊό , ζητήσαμε να υπάρχει επάρκεια σε ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας, γάντια, μάσκες, γυαλιά, και επιπλέον προστασία). Επίσης ζητήσαμε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των καθαριστριών στα σχολεία . Ο κ. Κόκουρας από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι τα ΜΑΠ δίνονται κανονικά από την πρώτη στιγμή.

Το σωματείο απέστειλε δυο υπομνήματα :

  1. Για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό μετά την σύγχυση που επικράτησε στο δήμο Λαρισαίων
  2. Το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης που ενέκριναν oι Γενικές συνελεύσεις το 2019 -2020 .

Η διοίκηση θα πραγματοποίηση  συνάντηση όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες  με την παρουσία των εργαζομένων στα σχολεία του δήμου  για θέματα που μπορεί να λύσει και είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες