ΛΑΡΙΣΑ

Ζημιές σε καλλιέργειες περιοχών της Λάρισας από τον χθεσινό παγετό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας:

Ζημιές σε πολλές και διαφορετικές δενδρώδεις καλλιέργειες στους Δήμους Λάρισας, Τυρνάβου, Τεμπών, Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ προκάλεσε ο παγετός που επικράτησε χθες βράδυ στο Νομό μας.

Η ΕΟΑΣΝΛ επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ και του έθεσε το θέμα του παγετού και το αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης μέσω ΕΛΓΑ.

Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί αναγγελία ζημιάς από τους αντίστοιχους Δήμους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν με τον κορονοιό και για την προστασία των παραγωγών και των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στους Δήμους χρειάζεται να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και φυσικά να παραταθεί χρονικά από τον ΕΛΓΑ το διάστημα για την υποβολή δηλώσεων.

Στην επικοινωνία μας με τον ΕΛΓΑ θέσαμε και το θέμα των απλήρωτων παραγωγών από ζημιές του 2019 αλλά και ΠΣΕΑ προηγούμενων ετών σε καλλιέργειες όπως Ελιές, Αμύγδαλα κ.α  Φαίνεται ότι λόγω της κρίσης με τον κορονοιό θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων. Όμως είναι δικά μας χρήματα που τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, καμιά κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, συνεπώς πρέπει να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που ήδη έχουν καθυστερήσει ένα ολόκληρο χρόνο. Οι αποζημιώσεις να καταβληθούν σε ποσοστό 100% και οχι 65% που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Εμείς πληρώνουμε το 100% των ασφαλιστικών εισφορών μας αλλιώς ο ΕΛΓΑ δεν μας δίνει τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες