ΛΑΡΙΣΑ

Με το «καλημέρα» εξέταση 9 δειγμάτων για το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας – Νοσηλεύονται δύο ύποπτα κρούσματα

Με την εξέταση 9 συνολικά δειγμάτων για τη διερεύνηση προσβολής από κορονοϊό ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο στο Βιοχημικό Εργαστήριο του Πανεπιστημια­κού Νοσοκομείου Λάρισας που ανακοί­νωσε προχθές το Υπουργείο Υγείας.

Τα 4 δείγματα αντιστοιχούσαν σε ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ τα υπόλοιπα 5 στάλθηκαν από περιφε­ρειακό νοσοκομεία ms 5ης ΥΠΕ με τα αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστημιακό Νο­σοκομείο στο πλαίσιο των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας δέχεται για εξέταση δείγματα που λαμβάνονται στα νομαρχιακά νοσοκομεία χωρίς να απαιτείται η μεταφορά του ασθενή, στον οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις συστήνεται πλέον κατ’ οίκον περιορισμός.

Εξάλλου, στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομεί­ου νοσηλεύονται από χθες το απόγευμα ως ύποπτα κρούσματα δύο Θεσσαλοί, ένας 76χρονος από τα Τρίκαλα και μια 44χρονη Λαρισαία με συμπτώματα πνευμονίας και σήμερα θα εξεταστούν για πι­θανή προσβολή από τον νέο ιό.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες