ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έκκληση Καλογιάννη να σταματήσει ο συνωστισμός στα café της Λάρισας – Δημοτικός αστυνόμος στην είσοδο κάθε δημοτικής δομής

Λάβρος ήταν ο δήμαρχος Λαρισαίων στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του στο δημαρχείο, όπου σε έντονο τόνο κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται στις καφετέριες στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Επιπλέον σημείωσε πως λαμβάνονται μέτρα και στις διάφορες δομές του δήμου με την τοποθέτηση δημοτικού αστυνομικού στην είσοδο αυτών.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε:

«Η γενική εικόνα από την κεντρική εξουσία, είναι ότι θα υπάρξουν δυσκολίες από την ίδια την εξέλιξη της νόσου, και για την ανακοπή της μετάδοσης αυτής πρέπει να είναι πιο ισχυρά ακόμη τα μέτρα. Ο δήμος Λαρισάιων λοιπόν πήρε σημαντικά μέτρα. Έκλεισαν όλες οι δομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα και προχωράμε και σε άλλες. Για παράδειγμα η εξυπηρέτηση δημοτών σε διάφορες δομές μας.

Αποφασίσαμε πρώτον η διαχείριση των πολιτών να γίνεται από δημοτικό αστυνόμο που θα είναι στις εισόδους και θα ρυθμίζει την είσοδο των πολιτών. Παρακαλώ τους πολίτες που δεν έχουν απόλυτη ανάγκη να μην έρχονται στις δομές μας, θα έρχονται μόνο για τα αναγκαία πράγματα, έτσι ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός και συνωστισμός. Καλύτερα να περιμένουν έξω ακόμη και στον δρόμο. Ο δημοτικοί αστυνόμοι θα έρχονται σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους για να εισέρχονται στα κτίρια λίγα λίγα άτομα.

Ως δήμαρχος κάνω έκκληση, για να μην πω να καταγγείλω, να σταματήσει ο συνωστισμός που γίνεται στα πολλά café που υπάρχουν στο πεζοδρομημένο τμήμα του κέντρου της πόλης. Αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο. Κάποιοι συμπολίτες μας κοιμούνται και πρέπει να ξυπνήσουν. Αν θέλουν σε λίγο καιρό να δουν εικόνες Ιταλίας όπου τα μαγαζιά όλα θα κλείσουν, ας συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Εδώ μπαίνει και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης του καθενός και των ίδιων των καταστηματαρχών που πρέπει να διαμορφώσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα café. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι φορείς να παίρνουν μέτρα και στο κέντρο της πόλης να γίνεται ότι γινόταν και πριν.

Καλώ τους πάντες να αλλάξει αυτή η εικόνα για να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία. Είμαι βέβαιος πως ότι έγινε στην Πάτρα με το καρναβάλι θα γίνει και στην Λάρισα αν συνεχίσουμε έτσι. Να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο πολύ σύντομα θα υπάρξει συνάντηση του ίδιου με τους καφετεριούχους για το φλέγον θέμα που ανέδειξε ο κ. Καλογιάννης αλλά και με τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων:

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες