ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ανησυχία για τα σχολεία και αιτήματα για καραντίνα εκπαιδευτικών και μαθητών

Ανησυχία υπάρχει μεταξύ των γονέων και των μαθητών στη Λάρισα  αλλά και εκπαιδευ­τικών, αναφορικά με το τι θα γίνει με τα σχολεία σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού.

Όπως καταγράφει η εφημερίδα Ελευθερία σε κάποιες περιπτώσεις, η ανησυχία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες, αφού ήδη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαί­δευσή Λάρισας έχουν φτάσει αιτήματα για εκπαιδευτικούς που ταξίδεψαν ή για μαθητές των οποίων οι γονείς ταξίδεψαν, να απέ­χουν από τα καθήκοντά τους ή τα μαθήμα­τα τους, αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στην Αγιά, στα Φάρσαλα και στη Χάλκη έχει δημιουργηθεί ζήτημα και για αγρότες που έχουν ταξιδέψει και η το­πική κοινωνία είναι θορυβημένη.

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσή κ. Σοφία Παπαδοπούλου επιβεβαιώνει ότι έχουν γίνει αναφορές για συγκεκριμένα σχο­λεία, τονίζει όμως ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές και είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία, ώστε να μη στιγμα­τιστούν άνθρωποι.

Για την περίπτωση της Αγιάς αναφέρει στην Ελευθερία πως τρεις εκπαιδευτικοί βρέθη­καν στην Ισπανία μέσω Erasmus και επέστρεψαν χθες βράδυ. Υπάρχει επικοι­νωνία και θα επικοινωνούσαν με τον ΕΟΔΥ για να ληφθούν όλα τα απαραί­τητα μέτρα, ενώ τα όποια κενά θα καλυφθούν.

Στην δε περίπτωση των Φαρσάλων, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σύλλογος Γονέων ζη­τά να μην προσέλθουν στο σχολείο μαθητές των οποίων οι γονείς ταξίδεψαν στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες