ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με υπ. Δικαιοσύνης: «Ταχύτεροι ρυθμοί στην απονομή της δικαιοσύνης»

Τα αίτια που οδηγούν την Ελλάδα να καταλαμβάνει υψηλή θέση στις υποθέσεις που φτάνουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) αλλά και στις καταδίκες από αυτό, μεταξύ των οποίων οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.

Ο κυβερνητικός βουλευτής ζήτησε τη συνάντηση, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε η Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου -στην οποία προεδρεύει- από τον πρόεδρο του ΕΔΔΑ κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητά της τη λήψη μέτρων που θα επιταχύνουν την απονομή δικαιοσύνης.

Εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Λάρισας

Επίσης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έθεσε το ζήτημα των εργαζομένων στην πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, οι οποίοι με τον νόμο 4384/2016 του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν το προβάδισμα που είχαν για την καταβολή των οφειλομένων της ΕΑΣ, και έπονται των τραπεζών και του δημοσίου. Μετά την παρατήρηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη ότι η όποια αλλαγή πρέπει να γίνει στους ποινικούς κώδικες, ο Λαρισαίος βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επανεξεταστεί το θέμα με την επιβεβλημένη ευαισθησία.

Μαρτυρικά χωριά

Τέλος, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής συζήτησε με τον αρμόδιο υπουργό το ζήτημα της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα προβλέπεται η απαλλαγή της καταβολής δικαστικού ενσήμου για αγωγές που αφορούν διεκδικήσεις μαρτυρικών χωριών, τα οποία έχουν υποστεί θηριωδίες από τα κατοχικά στρατεύματα. Αφορμή για την παρέμβαση του Θεσσαλού πολιτικού ήταν η σχετική ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της μαρτυρικής κοινότητας Δομένικου κ. Στάθη Ψωμιάδη κατά τη θλιβερή επέτειο του Ολοκαυτώματος του Δομένικου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες