ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Εξαφανίστηκαν και οι μάσκες ελαιοχρωματιστών από τα χρωματοπωλεία λόγω κορωνοϊού

Έντονη είναι η ανησυχία ανάμεσα στους Βολιώτες μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και δύο ύποπτων κρουσμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο Προεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης μιλώντας στο TheNewspaper.gr επισήμανε την έλλειψη που παρατηρείται σε μάσκες λέγοντας χαρκτηριστικά «έρχονται άτομα που ζητούν να αγοράσουν 50 μάσκες για μια τετραμελή οικογένεια».

Λόγω της έλλειψης σε ιατρικές μάσκες ο κόσμος σπεύδει σε χρωματοπωλεία αλλά και σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά για να αγοράσει κάθε είδους μάσκα που μπορεί να βρει.

Γνωστός επαγγελματίας του Βόλου με οικοδομικά υλικά και χρώματα λέει στο TheNewspaper.gr: «Έρχονται στα καταστήματά μας και ζητούν μάσκες χειρουργικές. Όταν τους λέμε οτι φυσικά και δεν πουλάμε, τότε ζητάνε οποιαδήποτε μάσκα και κυρίως εκείνες που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες της οικοδομής για τη σκόνη και οι μπογιατζήδες για τις δουλειές τους! Στην αρχή δεν το πιστεύαμε, αλλά εξαντλήθηκαν σχεδόν όλες οι μάσκες μέσα σε λίγες ημέρες!»

«Πήραμε την απόφαση να μοιράσουμε ενημερωτικά φυλλάδια σε όλους τους πελάτες μας μέσω των φαρμακείων μας ,που θα δίνουμε οδηγίες για τα συμπτώματα και οδηγίες προφύλαξης. Από κει και πέρα ο φαρμακοποιός θα παίζει το ρόλο του καθυσυχαστή» λέει ο Κώστας Ματσιόλης, ο οποίος επισημαίνει οτι δεν υπάρχει δυνατότητα τροφοδότησης της αγοράς με νέες μάσκες, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται το επόμενο διάστημα, διότι τα εργοστάσια που τις παράγουν στην Κίνα είναι κι αυτά κλειστά λόγω κορωνοϊού.

01 113120000 1 

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες