ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πάνδημο το τελευταίο “αντίο” στον Θανάση Νασίκα – Δείτε φωτογραφίες

Κοκκινούλης: «Αυτός και ο Γιάννης Πατάκης θα μας βλέπουν από τον παράδεισο των Τεμπών»

Πλήθος συγγενών, φίλων, συνοδοιπόρων στους αγώνες του συνδικαλισμού, αλλά και απλών πολιτών, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στον Τύρναβο, για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου και επί μακρόν αγροτοσυνδικαλιστή, Θανάση Νασίκα.

Ο εκλιπών απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών, δίνοντας τους τελευταίους μήνες μία γενναία αλλά άνιση μάχη με την επάρατο.

Οι πάλαι ποτέ «στρατηγοί του κάμπου» Θανάσης Κοκκινούλης και Βασίλης Αναγνωστόπουλος και όλη η παλιά «ομάδα» των συνεταιριστών της ΕΑΣ Λάρισας που οδήγησε το αγροτικό κίνημα στη Θεσσαλία για περίπου δύο δεκαετίες, γράφοντας ιστορία στην κοιλάδα των Τεμπών, ήταν εκεί. «Αυτός και ο Γιάννης Πατάκης θα μας βλέπουν από τον παράδεισο των Τεμπών» είπε εμφανώς συγκινημένος ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης, ενώ από την πλευρά του ο πρώην νομάρχης Καρδίτσας Βασίλης Αναγνωστόπολος άφησε σαφείς αιχμές για τα όσα συνέβησαν μετά τις βουλευτικές εκλογές, την απώλεια της έδρας για τον Θανάση Νασίκα και τη διαμάχη το με τον Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «του στοίχισε πάρα πολύ αυτό που συνέβη».

Παρόντες και πλήθος αυτοδιοικητικών, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκκουρας, ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης καθώς και ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου. Η σωρός έφθασε στην Εκκλησία συνοδεία της Φιλαρμονικής υπό πένθιμους ήχους.

Ο Θανάσης Νασίκας γεννήθηκε το 1954 στη Σμίξη Γρεβενών και ήταν γόνος οικογένειας τσελιγκάδων. Μεγάλωσε στον Τύρναβο. Ήταν νυμφευμένος με τη σύζυγό του Σούλα, με την οποία είχε αποκτήσει τρεις γιους, τον Γρηγόρη, τον Αντώνη και τον Δημήτρη.

Υπήρξε για δεκαετίες πρόεδρος και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων του νομού, καθώς και αντιπρόεδρος και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου ήταν υποψήφιος βουλευτής και πήρε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Λύσης» στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας, αλλά δεν μπήκε ποτέ στη Βουλή αφού την έδρα κράτησε ο αρχηγός του κόμματος. Διατέλεσε δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003 – 2006 αφήνοντας σημαντικό έργο πίσω του.

Σε ένδειξη πένθους ο δήμος Τυρνάβου ανέβαλε τις προγραμματισμένες για χθες και σήμερα καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ πλήθος φορέων έχουν αποστείλει συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες