ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετική παρουσία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας σε διεθνή αγώνα

Εξαιρετική συνδιοργάνωση με άριστες εντυπώσεις των ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ στις 22&23/2/2020 ενός διεθνή αγώνα FIS κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 1 και ενός αγώνα νότιας περιφέρειας παμπαίδων κορασίδων.

Ο ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ πήρε τα εύσημα του δημάρχου ΑΡΑΧΩΒΑΣ καθώς και των άλλων συλλόγων για την άρτια διοργάνωση από άποψη στελεχών κάτω από αντίξοες συνθήκες (-15βαθμους ) αλλά και με μια εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών του που αγωνιστικά υπόσχονται πολλά στο μέλλον .

Εξαιρετική λοιπόν η αγωνιστική παρουσία του συλλόγου μας με 4 πρώτες θέσεις , 3 δεύτερες θέσεις και πολλά καλά πλασαρίσματα (αναφέρονται παρακάτω μέχρι και την 6η θέση):

ΚΥΠΕΛΛΟ U14 FIS (SL-GS)

Γεωργιάδη Θ. (1η-1η)

Γουργιώτης Γ. (1ος-4ος)

Παπαχατζή Μ. (6η-)

U12 Νοτιαπερ. (COMBI-GS)

Ζίκου Ε. (1η-2η)

Γεωργιάδη Μ. (2η-5η)

Ντανας Μ. (2ος-)

Τραντος Β. (6ος-4ος)

Παπαχατζης Σ. (4ος-)

Καντώνια Φ. (4η-)

Συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν: Αγοραστίδη Δ, Γουργιώτη Σ, Καντώνια Μ, Κοκκινά Μ, Μεταξιώτη Μ, Μπατσαρά Α, Πασχαλίδη Κ, Χρονόπουλο Γ. που για διαφορετικούς αγωνιστικούς λόγους ο καθένας  δεν τερμάτισαν.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ !

Β. ΒΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ 

Τέσσερα χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Αχιλλέας Δρακωτόςστο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και Βαλκανικό κύπελλο σκι αντοχής στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020. Ο δεκαπεντάχρονος αθλητής του ΕΟΣ Λάρισας κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο απαιτητικό αυτό άθλημα τόσο στον αγώνα αντοχής 2,5 km όσο και στον αγώνα ταχύτητας 1,2 km. Ειδικότερα στο αγώνισμα ταχύτητας (σπριντ 1,2 km) η επίδοσή του ήταν εξαιρετική και ο χρόνος του τον κατέταξε στην όγδοη θέση της κατάταξης ανδρών του Βαλκανικού και την έκτη θέση της κατάταξης ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος, παρότι είναι αθλητής της κατηγορίας παίδων. Την επομένη του αγώνα μετέβη με την εθνική αποστολή σε αγώνα Βαλκανικού κυπέλλου στο Mavrovo.

Γ. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Τρεις διαφορετικές πολυμελής ομάδες του ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ με τα κατάλληλα εργαλεία , την Κυριακή 23/2/2020 , από διαφορετικές θέσεις προέβησαν στην σήμανσηαλλά και στον καθαρισμό του υπάρχοντοςμονοπατιού ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ  – ΟΜΟΛΙΟ το οποίο σημειωτέονείχε να καθαρισθείπολλάχρόνια .

Οι δράσειςαυτέςείναι στα πλαίσιατης σήμανσηςόλων των μονοπατιών του νομού έχειενταχτεί στο πρόγραμματου Συλλόγου μας , η αγορά των χρωμάτων και λοιπώνυλικώνκυρίωςσήμανσηςγίνονται με έξοδα του συλλόγου καθώς και η εργασία που γίνεται φυσικά εθελοντικά .

Χαρακτηριστικό όμως είναι η συμμετοχή πολλών νέων παιδιών που σημαίνει ότι υπάρχει υποδομή για το μέλλον μιας και η πολιτεία δεν συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα καθαρισμού και σήμανσης.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι ο σύλλογος μας πέρυσι αλλά και φέτος συμμετείχε και συμμετέχει στην επιτροπή καταγραφής των μονοπατιών του Νομού μας  γεγονός που σημαίνει ότι αναγνωρίζεται από την πολιτεία ο θεσμικός του ρόλος αλλά και η δυναμική του παρουσία στην πόλη μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες