ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αυριανό πρόγραμμα του LAComicsFestival Vol.2

Το LAComicsFestival Vol.2 ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 1 Μαρτίου. Το LAComicsFestival εστιάζει στον χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά.

Το συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και περιλαμβάνει εκθέσεις comics, εικονογράφησης και γελοιογραφίας, εργαστήρια, ομιλίες και panels, παραστάσεις και προβολές, επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, μοντελισμός, bazaar comics και σχετικών εκδόσεων, συλλέκτες και συλλογές comics αλλά και δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Είσοδος ελεύθερη.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

9:00-10:30 Εργαστήριο για Εφήβους «Fun With Photos» / Νίκος Γραμμενόπουλος / Αμφιθέατρο
9:00-10:30 Παιδικό Εργαστήριο «Ο Δικός μου Πλανήτης»/ Ναταλία Παπαδημητρίου & Μαρία Κισκίνη / 3ος Όροφος
10:30-12:30 Παιδικό Εργαστήριο «Πως Στήνουμε Γελοιογραφίες με Λίγες Γραμμές – Σκιτσάροντας με τα Παιδιά» / Γιάννης Γερούλιας / Αίθουσα Μπριτζ
11:00-12:00 Larizona Dream Festival – Προβολές Παιδικών Animations TAF / Μικρή Σεμιναρίων
12:30-14:00 Εργαστήριο για Εφήβους Ομαδικό Παιχνίδι «Play With Us» / PlayHouse / 3ος Όροφος
16:00-21:00 Παρουσίαση και One Shot του RPG «Moonlight» / Ζήσης Αποστολίδης / Αίθουσα Μπριτζ
17:00-19:00 Εργαστήριο Kendo / Θανάσης Σταμάτης / 3ος Όροφος
19:00-22:00 Larizona Dream Festival – Προβολή Βραβευμένων Ταινιών Μικρού Μήκους Φεστιβάλ Δράμας / Αμφιθέατρο

《Πώς στήνουμε γελοιογραφίες με λίγες γραμμές》

Σε χώρο που διαθέτει τη σχετική υποδομή (πίνακα, θρανία, χαρτιά, μολύβια) συγκεντρωνόμαστε με τα παιδιά. Προηγείται μια μικρή θεωρητική ενημέρωση και προσέγγιση της Γελοιογραφίας από την εποχή των σπηλαίων -σχέδια σε Πυραμίδες, σατιρικές εικόνες σε αμφορείς-ανακάλυψη της τυπογραφίας- μέχρι τη δημιουργία Γελοιογραφιών με υπολογιστή. Αναφερόμαστε στη λογική της Γελοιογραφίας, πώς με λίγες γραμμές, με δύο λόγια ή και χωρίς λόγια μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα… μια συνεργασία της μνήμης με το χέρι ξεπερνώντας τους όποιους ενδοιασμούς.

Τα θέματα είναι τέτοια που ενδιαφέρουν τα παιδιά, ώστε να τα παροτρύνει να ασχοληθούν και στο σπίτι στον ελεύθερο χρόνο τους.

{Bio}
Ο Γιάννης Γερούλιας γεννήθηκε στο Λαφύστιο της Λιβαδειάς. Από το 1987 συνεργάζεται με τον τοπικό Τύπο. Έχει ασχοληθεί με τη διοργάνωση 25 εκθέσεων, Πανελλαδικών και Διεθνών (με διοργανωτή τον Δήμο Λεβαδέων). Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της FECO (Διεθνούς Ομοσπονδίας Γελοιογραφίας). Εργάζεται στον ΑΔΜΗΕ.

《Προβολή Παιδικών Animations TAF》

Προβολή animation για παιδιά από 4 ετών και άνω. Το Thessaloniki Animation Festival έρχεται στη Λάρισα με animation ταινίες μικρού μήκους για τους μικρούς μας φίλους.

《Εργαστήριο για εφήβους: Ομαδικό παιχνίδι “Play with us”》

Ψυχαγωγικό παιχνίδι ρόλων και οξυδέρκειας που ενώνει παρέες και για τους μικρούς μας φίλους, διαδραστικά παιχνίδια ένταξής τους στον μαγικό κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών.

{Bio}
Το playhouse προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης, συνδυάζοντας τον καφέ με το παιχνίδι, τη μουσική, το ραδιόφωνο και το ιδιαίτερο περιβάλλον.

《Moonlight: A Dark Fantasy Role Playing Game》

Ο Ζήσης Αποστολίδης παρουσιάζει το παιχνίδι του, “Moonlight”, ένα Dark Fantasy Role Playing Game.
Σε ένα κόσμο όπου το Σκοτάδι προσπαθεί να επηρεάσει και να διαφθείρει το καθετί, σε μια πραγματικότητα όπου οι επιλογές είναι αυτές που αναδεικνύουν τους ήρωες, οι παίχτες καλούνται να πολεμήσουν τρομερά τέρατα αλλά και τους ίδιους τους φόβους τους. Στο πλαίσιο του LA Comics Festival, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί και θα παιχτεί το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων “Moonlight”, δημιούργημα του Λαρισαίου Ζήση Αποστολίδη. Το “Moonlight” χρησιμοποιεί d20 σύστημα κανόνων και θα παίξουν δύο ομάδες, με αφηγητές τους Ζήση Αποστολίδη και Γιάννη Κουτίνα. Οι ομάδες θα είναι από 4 έως 6 άτομα και θα επιλέξουν ανάμεσα σε ποικιλία προκατασκευασμένων χαρακτήρων. Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook “Owls Society”. Σε περίπτωση που οι δηλώσεις υπερκαλύπτουν τον αριθμό των απαιτούμενων συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι παίχτες πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών για να λάβουν μέρος.

《Fun with photos》Εργαστήριο για εφήβους

Στα μαθήματα κάθε μαθητής θα έχει μια φωτογραφία (ασπρόμαυρη σε χαρτί φωτοτυπίας και ποιότητα φωτοτυπίας). Αυτές οι φωτογραφίες θα είναι απλές χωρίς κάποια ιδιαίτερη αισθητική, θα πρέπει όμως να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος για κλίμακα ή ένα κτήριο. Στις φωτογραφίες, λοιπόν, θα καλεστούν να σκιτσάρουν με την φαντασία τους χαρακτήρες (ανθρώπους, ζώα, δράκους…) ή άλλα αντικείμενα (τρακτέρ, διαστημόπλοια, κτήρια φουτουριστικά…). Όλα αυτά τηρώντας αναλογίες, κλίμακες και προοπτική από αυτά που δείχνει η φωτογραφία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες