ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: «Πρότυπα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας οι πεσόντες αστυνομικοί»

«Οι αστυνομικοί δίνουν έναν καθημερινό αγώνα ενάντια στην αυξανόμενη εγκληματικότητα και την πάσης φύσεως παρανομία. Έχουν τάξει εαυτούς στην υπεράσπιση της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών και το αποδεικνύουν καθημερινά με το έργο τους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης και πρώην τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικών, που πραγματοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «αυτός ο “ακήρυχτος πόλεμος” έχει ως θύματα πολλούς αστυνομικούς που έχουν πέσει στην ώρα του καθήκοντος. Αυτούς τους ήρωες είναι υποχρέωση όλων, και όχι μόνον των συνάδελφών τους αστυνομικών, να μην τους λησμονήσουμε. Αντιθέτως, οφείλουμε να τους θυμόμαστε ως πρότυπα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας και μάλιστα σε μια εποχή που βασιλεύει ο ατομικισμός και η ιδιοτέλεια. Πρωτίστως, όμως, την μνήμη τους οφείλει να διατηρεί άσβεστη η ίδια η Πολιτεία στηρίζοντας εμπράκτως τα στελέχη της αστυνομίας στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν για την πάταξη της ανομίας. Ευτυχώς, όπως φαίνεται, έχουμε αφήσει πίσω μας τις ημέρες όπου όψεις της ανομίας πολλές φορές απολάμβαναν μια ιδιότυπη ανοχή των πολιτικών ηγεσιών, που υποτίθεται είχαν την αποστολή να την καταστείλουν, ενώ οι αστυνομικοί γίνονταν οι εύκολοι στόχοι των κάθε είδους ιδεοληπτικών στοιχείων.

Έχει γίνει ήδη μια νέα ελπιδοφόρα αρχή, που πρέπει όμως να έχει συνέχεια, γιατί το πρόβλημα της ανομίας στη χώρα είναι τεράστιο. Αιωνία η μνήμη των πεσόντων. Εύχομαι να μην προστεθούν και άλλοι αστυνομικοί στον μακρύ κατάλογο των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες