ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση και τις ενεργειακές κοινότητες πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα (φωτο)

Εκδήλωση με θέμα «Ενισχύοντας τις δυνατότητες των τοπικών αρχών να συμμετέχουν σε Ενεργειακές Κοινότητες» διοργάνωσε το ΚΑΠΕ σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στη Λάρισα (Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου – Διοικητήριο).

Η εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλάμβανε δύο ενότητες:

α. Εργαστήριο με τίτλο: «Συμμετοχή των τοπικών αρχών στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας», που απευθύνεται στα στελέχη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της Θεσσαλίας.

β. Ανοικτή Συζήτηση με θέμα «Οι ενεργειακές κοινότητες ως ευκαιρία για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για την ενεργειακή μετάβαση των τοπικών κοινωνιών», η οποία απευθύνεται σε πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν ή ήδη συμμετέχουν σε μια Ενεργειακή Κοινότητα, καθώς και σε ΜΜΕ και κοινωνικές επιχειρήσεις.

Εκπρόσωποι από το ΚΑΠΕ, τη Γερμανική Συνομοσπονδία Ενεργειακών Συνεταιρισμών και την ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ μετέφεραν την τεχνογνωσία τους, παρουσίασαν επιτυχημένα παραδείγματα από το εξωτερικό και συζήτησαν το περιφερειακό δυναμικό αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, με βάση τις διαθέσιμες τεχνολογίες.

Η εκδήλωση ήταν η δεύτερη στη σειρά των περιφερειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΚΑΠΕ για να προωθήσει την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων με τη συμμετοχή ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού. Έως το Φεβρουάριο του 2021, θα πραγματοποιηθούν επτά ακόμη εκδηλώσεις, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ENCREMENCO, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το γερμανικό πρόγραμμα για το κλίμα προκειμένου να προωθήσει τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες