ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τρίκαλα: Παρουσιάστηκαν τα πανάκριβα σχέδια για την κεντρική πλατεία

Βελτιωμένα παρουσιάστηκαν τα σχέδια ανάπλασης της κεντρικής πλατείας το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο των Τρικάλων.

Ανάλογες παρουσιάσεις έχουν γίνει κατά τα προηγούμενα δυο έτη, δίχως ωστόσο να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Κατά τη σημερινή παρουσίαση προκρίθηκαν τα σχέδια για υπερυψωμένα σημεία ένθεν κακείθεν της πλατείας, τα οποία «κόβουν» την ορατότητα από τη μια πλευρά στην άλλη. Επίσης προτείνεται να μεταφερθούν τα αγάλματα αυτής (Στρατηγός Σαράφης κλπ.).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  κατατέθηκαν πολλές ενστάσεις από πολίτες και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργο Καϊκη να τονίζει ότι σύμφωνα με τα σχέδια αυτά η πλατεία είναι απρόσωπη και δεν θα μένει.

Επίσης αντιδράσεις, ακόμη και από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, προκλήθηκαν για το γεγονός ότι προτείνεται να χρησιμοποιηθεί «μάρμαρο διδύμων», το οποίο είναι πανάκριβο υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπλαση της πλατείας εντάσσεται στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να ζητάει επίμονα επίσπευση των διαδικασιών ειδικά για το Δήμο Τρικκαίων, καθώς καταγράφεται σημαντική καθυστέρηση ως τώρα.

Πηγή: trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες