ΛΑΡΙΣΑ

Ρένα Δούρου από Λάρισα: «Να μην ανασύρουμε το μύθο του Αχελώου»

Την πεποίθηση ότι το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας αντιμετωπίζεται εδώ και δεκαετίες με στρεβλούς τρόπους εξέφρασε από τη Λάρισα η υπεύθυνη των τομέων κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος και ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να ανασύρουμε το μύθο του Αχελώου στην ανάγκη της κλιματικής βιωσιμότητας.

Η κ. Δούρου ανέφερε πως τόσο στην επίσκεψή της στο δήμαρχο Λαρισαίων, όσο και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εξέφρασε τις ενστάσεις της ως προς την εκτροπή του Αχελώου. Το θέμα θα συζητηθεί μάλιστα και στη Ένωση Περιφερειών έπειτα και από δική της πρόταση, ενώ άφησε αιχμές για την ύπαρξη Περιφερειάρχη με τη στήριξη της ΝΔ, ο οποίος αντιτίθεται στο όλο έργο, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες…

Η ίδια μιλώντας και για την νέα ΠτΔ κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ανέφερε πως από τη θέση της δικαστικής λειτουργού είχε κρίνει καταδικαστέα την απόφαση για το συγκεκριμένο έργο.

Αντιπροτείνοντας λύση για το υδατικό πρόβλημα, δήλωσε πως θα πρέπει να υλοποιηθεί το σχέδιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017.

Μιλώντας για το επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό τόσο από Ευρωπαίους αξιωματούχους, όσο και από τον τύπο.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και επισήμανε πως ούτε και ο πιο απαισιόδοξος δεν θα μπορούσε να προβλέψει τα όσα έγιναν στους 7 πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών οι Βουλευτές Λάρισας κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βεγενά, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» κ. Γιώργος Ζώγας.

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως δεν πρέπει κανείς να παίζει με τον πόνο του αγρότη μιλώντας για το έργο της εκτροπής του Αχελώου και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των νόμιμων αρδευτικών έργων για το καλό της Θεσσαλίας.

Η κ. Βαγενά, δήλωσε πως η ΝΔ επιδόθηκε σε έναν ανήθικο πόλεμο κατά της Ρένας Δούρου, προσθέτοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης της Αριστεράς.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες