ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πότε θα λειτουργήσει το «εμβληματικό» θέατρο ΟΥΗΛ που θα αλλάξει την εικόνα του πολιτισμού στη Λάρισα; Που βρίσκονται οι εργασίες

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες στο θέατρο ΟΥΗΛ, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη Λάρισα.

Στα τέλη Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, έχοντας ως Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας το Δήμο Λαρισαίων.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτης έδωσε μια εικόνα για τις εργασίες, τα προβλήματα που αντιμετώπισε το έργο, καθώς και την «πρόβλεψή» του για το πότε θα λειτουργήσει.

«Αυτή τη στιγμή είναι προς το τέλος της η εργολαβία των 3 εκατ. ευρώ που έγινε με ίδιους πόρους του δήμου. Όλες οι κατασκευές στο θέατρο είναι μηχανολογικές, εσωτερικές δηλαδή, είναι χωρίσματα, κτισίματα εσωτερικά και ηλεκτρομηχανολογικά.

Το ίδιο ισχύει και για τη δεύτερη εργολαβία (σ.σ. αυτή της οποίας την έγκριση έδωσε ο κ. Αγοραστός ύψους 5 εκατ.), η οποία αφορά επίσης τα μηχανήματα θέρμανσης, ψύξης, αναβατόρια, σκηνές και άλλα. Έχει ήδη γίνει ο διαγωνισμός, υπάρχει εργολάβος και νομίζω πως θα προχωρήσει κανονικά», τόνισε ο αντιδήμαρχος, για να συμπληρώσει πως ο εργολάβος ο οποίος επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνισμού είναι ο ίδιος με την πρώτη (οι δύο εργολαβίες συμπληρώνουν η μία την άλλη).

Με τις δύο αυτές εργολαβίες μάλιστα το έργο ολοκληρώνεται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής το ΟΥΗΛ – εάν δεν προκύψει κάτι έκτακτο – θα λειτουργήσει μέσα στην τωρινή θητεία. Ο ίδιος ανέφερε πως η δική του και καθαρά προσωπική εκτίμηση, τοποθετεί τη λειτουργία του έργου μέσα στο 2022.

Όπως τόνισε στην προηγούμενη εργολαβία υπήρξαν πολλά «έκτακτα», καθώς έπρεπε να γίνουν στατικές μελέτες λόγω παλαιότητας της μελέτης που είχε γίνει, κάτι για το οποίο δηλώνει αισιόδοξος πως δεν θα υπάρξει αυτή τη φορά. Μεγάλο μέρος της δυσκολίας του έργου έγκειται μάλιστα στο γεγονός της ύπαρξης του υπογείου πάρκινγκ, καθώς οι μηχανισμοί θα πρέπει να τοποθετηθούν στην οροφή.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες