ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: «Μελανή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία το Ολοκαύτωμα του Δομένικου»

«Το Ολοκαύτωμα του Δομένικου είναι μια μελανή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία. Είναι, όμως, για τον τόπο μας, για την περιοχή αυτή και τους κατοίκους της μια θλιβερή ανάμνηση, ένα ιστορικό ορόσημο που καταδεικνύει τις ασχήμιες του πολέμου και τη βαρβαρότητα που μπορεί αυτός να δημιουργήσει». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης στον τόπο του μαρτυρίου στο Καυκάκι και στην μαρτυρική κοινότητα του Δομένικου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του για την εκτέλεση των πατριωτών από τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις επισημαίνει ότι «το ξεκλήρισμα του Δομένικου, ενός ολόκληρου χωριού, δεν είναι το πρώτο, ούτε το μοναδικό τραγικό συμβάν του απεχθούς εκείνου πολέμου. Την ιστορική αυτή πραγματικότητα δεν πρέπει να τη λησμονήσουμε και οφείλουμε να την μεταλαμπαδεύουμε στις νεότερες γενιές. Όχι για να διαιωνίσουμε το μίσος και τα μισαλλόδοξα συναισθήματα που οδήγησαν σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις, άλλα για να καταδείξουμε τις καταστροφικές συνέπειες του ολοκληρωτισμού και των καθεστώτων που τον ενστερνίστηκαν και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά την αναβίωσή τους.

Το Ολοκαύτωμα του Δομένικου μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία δεν ήταν πάντα δεδομένη. Σε μια εποχή που παρατηρείται κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το παρελθόν και την ιστορία μας, να τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας και να αντλούμε δύναμη για το μέλλον. Τα διδάγματα της θυσίας τους είναι μια πολυτιμότατη παρακαταθήκη για να πορευτούμε με σύνεση και αξιοπρέπεια στο μέλλον».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες