ΛΑΡΙΣΑ

Αύριο στη Βουλή, θα απαντήσουν στη Λιακούλη για τον οικισμό Κουλούρα

Αύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 θα απαντηθεί δια ζώσης στη Βουλή από την ηγεσία του  Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για το χρονίζον πλέον ζήτημα του οικισμού ‘’Κουλούρα” του Δήμου Τεμπών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω οικισμός, παρότι δημιουργήθηκε το 1985, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα πολεοδομικής τακτοποίησης, αν και διαθέτει πρόσβαση με ανεμπόδιστο οδικό δίκτυο, άριστη ρυμοτομία και πολλούς, ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, που τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο ελκυστικούς της περιοχής.

Οι ιδιοκτήτες της περιοχής «Κουλούρα», αν και απέκτησαν τα οικόπεδά τους έναντι χρηματικής αμοιβής, εξαιτίας σειράς άστοχων και χωρίς ίχνος ευαισθησίας κυβερνητικών αποφάσεων καλούνται να καταβάλουν σε ετήσια βάση εξαντλητικά χρηματικά ποσά, προκειμένου να συνεχίσουν να κατέχουν τα ακίνητά τους, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το πότε θα τους δοθεί η δυνατότητα να τα τακτοποιήσουν οριστικά.

Η Λαρισαία βουλευτής αναμένεται να πιέσει σκληρά τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να αποσπάσει μια θετική απάντηση, η οποία θα καταδεικνύει έμπρακτα από πλευρά της Πολιτείας πως οι κάτοχοι ακινήτων στον οικισμό «Κουλούρα» δεν αποτελούν «πολίτες β’ κατηγορίας», καθώς και ότι θα υπάρξει εφεξής μέριμνα για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικισμού, μέσω της οριστικής πολεοδομικής τακτοποίησης των κτισμάτων, πάντοτε σε συνάρτηση με την αδήριτη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες