ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Διέγραψε οφειλή 66.000€ σε ζευγάρι Βολιωτών ανέργων

Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές διαγράφοντας το σύνολο της οφειλής – Εδωσε περίοδο χάριτος ενός χρόνου σε δεύτερο ζευγάρι ανέργων 

Συγκίνηση και δάκρυα χαράς προκάλεσε απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου σε ζευγάρι Βολιωτών υπερχρεωμένων. Το δικαστήριο έβαλε μία και καλή τέλος στον εφιάλτη κατασχέσεων. Διέγραψε οριστικά το σύνολο της οφειλής τους ύψους 66.000 ευρώ και τους απάλλαξε από το αφόρητο κυνήγι των τραπεζών για πάντα.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 55 ετών, έμεινε άνεργος όταν η επιχείρηση στην οποία απασχολούταν επί σειρά ετών πτώχευσε το 2013. Από τότε ξεκίνησαν και τα προβλήματα της οικογένειας. Η οικονομική κρίση βρήκε τον άνδρα χωρίς εργασία και τη σύζυγο, ηλικίας περίπου 50 ετών, ήδη μακροχρόνια άνεργη.

Το Ειρηνοδικείο Βόλου επανεξέτασε την αίτησή τους για ένταξη στον νόμο Κατσέλη δύο φορές και τελικά με οριστική απόφασή του έκρινε ότι το ζευγάρι οφείλει μηδενικές καταβολές χρημάτων, προχωρώντας στη διαγραφή του συνόλου της οφειλής του.

Η δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, Κωνσταντίνα Ευσταθίου, λέει ότι από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν προέκυψε ότι δεν υπήρχε δόλος στο πρόσωπο του ζευγαριού για την οικονομική αδυναμία στην οποία είχε περιέλθει.

Τα καταναλωτικά δάνεια που βάρυναν την οικογένεια είχαν ληφθεί από το 2005, τότε που ο 55χρονος εργαζόταν σε ιδιωτική επιχείρηση και τίποτα δεν προμήνυε τον οικονομικό εφιάλτη που θα επακολουθούσε. Ο ίδιος απασχολούταν στην εν λόγω επιχείρηση επί σειρά ετών, έχοντας σταθερή εργασία από το ’84.

«Με την υπ’ αριθμόν 674/2019 απόφασή του το Ειρηνοδικείο Βόλου έκρινε ότι λόγω της σημερινής κατάστασης του ζευγαριού τα εισοδήματά του δεν πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά στο μέλλον, τουλάχιστον δεν μπορούν να αλλάξουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τα δάνειά του», επισήμανε η ίδια.

Εξάλλου, το Ειρηνοδικείο Βόλου έδωσε περίοδο χάριτος ενός χρόνου σε ζευγάρι Βολιωτών επίσης άνεργων. Με την 24/2020 απόφασή του το δικαστήριο όρισε οι οφειλέτες να έχουν μηδενικές καταβολές για τις οφειλές τους για έναν χρόνο οπότε θα επανεξετάσει την αίτησή τους για ένταξη στον νόμο Κατσέλη.

Ο αιτών την ένταξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, έχει οφειλές σε τράπεζες ύψους 109.000 ευρώ, από στεγαστικά δάνεια που ελήφθησαν το 2000. Ο δανειολήπτης δεν μπόρεσε να εξυπηρετεί τα δάνειά του από το 2008, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εργασία του για λόγους υγείας.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες