ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο πιο ξηρός Ιανουάριος για την Λάρισα τα τελευταία 70 χρόνια

Η Λάρισα είχε να βιώσει 70 ολόκληρα χρόνια έναν τόσο ξηρό Ιανουάριο, βάσει των στοιχείων που συνέλλεξε το e-meteolarissa.blogspot.com.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι βροχές κυμάνθηκαν σε χαμηλά έως πολύ χαμηλά επίπεδα από τις κανονικές τιμές. Μόνο στην περιοχή της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς οι ψυχρές εισβολές έδωσαν αρκετές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Μάλιστα στην Κρήτη ξεπεράστηκαν οι κανονικές τιμές για την εποχή και στα Χανιά αλλά και στο Ηράκλειο ενώ στις ορεινές περιοχές σημειώθηκαν μέτρα χιονιού.

Έτσι όπως βλέπετε και στον παρακάτω πίνακα από τους βασικούς μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ ο μήνας αυτός χαρακτηρίστηκε από θερμοκρασίες ελαφρώς υψηλότερες από τις κανονικές στην βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο η Λάρισα βρέθηκε στους -0.5 βαθμούς Κελσίου. Σε ότι αφορά την βροχή επί τοις 100 της κανονικής τιμής η Λάρισα βρέθηκε στο 3%.

Ο μήνας συνολικά ήταν για τη χώρα ελαφρώς ψυχρότερος κατά 0,2 βαθμούς κελσίου.

 Δείτε τον πίνακα:

ΡΕΚΟΡ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ρίχνοντας μία ματιά στη στατιστική βάση δεδομένων που διαθέτουμε βλέπουμε ότι

  1. Για το μετεωρολογικό σταθμό Λάρισας ο Ιανουάριος 2020 ήταν ο πιο ξηρός μήνας από όλους τους Ιανουάριους  από το  1951 και μετά.
  2. Για το μετεωρολογικό σταθμό του Ελληνικού στην Αθήνα ο Ιανουάριος 2020 ήταν μέσα στους 10 πιο ξηρούς Ιανουαριους  από το 1951 και μετά.
  3. Για το μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας ο Ιανουάριος 2020 ήταν ο πέμπτος πιο ξηρός Ιανουάριος από το 1951 και μετά.
  4. Για το μετεωρολογικό σταθμό της Θεσσαλονίκης στη Μίκρα ο Ιανουάριος 2020 ήταν ο πιο ξηρός μαζί με τον Ιανουάριο του 1990 με σχεδόν καθόλου υετό.
  5. Για τον μετεωρολογικό σταθμό της Καλαμάτας ο Ιανουάριος 2020 ήταν ο 4ος πιο ξηρός Ιανουάριος από το 1951 και μετά

Με πληροφορίες από το: e-meteolarissa.blogspot.com/

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες