ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Ικανοποίηση των αιτημάτων πρώην εργαζομένων SUPER MARKET ‘’Λάρισα’’»

Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Δικαιοσύνης κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, σε ό,τι έχει να κάνει με χρονίζον πλέον ζήτημα της ικανοποίησης των αιτημάτων των πρώην εργαζομένων SUPER MARKET ‘’Λάρισα’’.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρία ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Απρίλιο του 2015, βάσει ωστόσο του καθεστώτος, με το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει ο πλειστηριασμός των ακινήτων της επιχείρησης, μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου το 2016, οι πρώην εργαζόμενοι δεν μπορούν να επωφεληθούν, αν δεν αποζημιωθούν καταρχήν οι πιστώτριες τράπεζες, αλλά και το Δημόσιο.

«Έχοντας πλέον εξαντλήσει σχεδόν όλες τις ένδικες λύσεις, οι εργαζόμενοι προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία, ζητούν επίσης να συμπεριληφθούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα του 2018, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέσω συμβολαιογράφων, οι οποίοι και λιγότερο κόστος έχουν και περισσότερα ακίνητα της πτωχευμένης πλέον εταιρίας μπορούν να εκπλειστηριάσουν», υπογραμμίζει επιπλέον η Λαρισαία βουλευτής στο κείμενο της αναφοράς της και ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να πράξουν τα δέοντα, δεδομένου ότι τα αιτήματα των εν λόγω πολιτών είναι όχι μόνο εύλογα, αλλά και σε μεγάλο βαθμό δίκαια.

Το σχετικό έγγραφο των πρώην εργαζομένων των SUPER MARKET ‘’Λάρισα’’:

Αξιότιμη κ. Βουλευτή

Η εταιρεία ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Απρίλιο του 2015. Δυστυχώς όμως για την εν λόγω εταιρεία ακολουθούνται οι διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα του 2016, έχοντας σαν αποτέλεσμα τα προνόμια διανομής στους εργαζόμενους να τοποθετηθούν στο 25% ( Δημόσιο , ΕΦΚΑ, Εργαζόμενοι) και όχι όπως πριν που προηγούνταν.

Κατά των πινάκων κατάταξης των δανειστών, ασκήθηκαν οι ανακοπές του αρθρ. 979 ΚΠΟΑΔ αφενός από τον σύνδικο και εξεδόθησαν οι αρθ.103/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κατερίνης και 184/2018 του Μονομελούς Πρωτοδΐκεΐό’ύ’ΤΓάρισας αμφότερες απορριπτικές των ανακοπών. Εκκρεμεί η εκδίκαση των αντίστοιχων εφέσεων τους πρώτους μήνες του 2020.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα του 2018, όλοι οι πλειστηριασμοί μετά από 1-4-2018 γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των συμβολαιογράφων. Στην συγκεκριμένη πτωχευτική διαδικασία ο σύνδικος- δικηγόρος περιμένει απάντηση από την εισηγήτρια του Πτωχευτικού Δικαστηρίου , αν γίνουν οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά ή από τον ίδιο τον σύνδικο.

Ενημερώνουμε ότι η διαδικασία με τον ηλεκτρονικό τρόπο είναι η πιο γρήγορη διαδικασία με λιγότερο κόστος καθώς μπορούν να πλειστηριαστούν περισσότερα ακίνητα, έχοντας σαν αποτέλεσμα την επίσπευση της διαδικασίας.

Για τους παραπάνω λόγους χρειαζόμαστε την πολιτική σας παρέμβαση έτσι ώστε τα αιτήματα μας να κοινοποιηθούν στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

PAN ΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΒΗ

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες