ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η μητέρα νυχτοκάματο, ο πατέρας φυλακή – Συγκλονίζει η ιστορία της 36χρονης που κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκων

Με παρέμβαση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επιχειρείται να βρεθεί λύση στην υπόθεση της 36χρονης μητέρας από τη Ν. Ιωνία, που κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκων και συγκεκριμένα των τριών παιδιών της, δύο δίδυμων 4 ετών και ενός ακόμη 3.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Θ», η 36χρονη φέρεται να ζει με τα παιδιά της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, εργάζεται περιστασιακά σε κέντρο διασκέδασης νύχτα, ενώ ο σύζυγός της φέρεται να εκτίει ποινή φυλάκισης. Χθες άρχισε η κοινωνική διερεύνηση και αναζητείται οικογενειακό περιβάλλον, ενώ η μητέρα διαμένει με τα παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, αναμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών, που θα καθορίσουν, εάν τα παιδιά θα παραμείνουν στο σπίτι μαζί της ή θα μεταφερθούν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, μέχρι η ίδια να δρομολογήσει με τις κοινωνικές και κρατικές υπηρεσίες, λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα.

Χθες διαπιστώθηκε από την έναρξη της έρευνας ότι η μητέρα με τα παιδιά ζούσαν σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, αλλά διαπιστώθηκε επίσης πως τα παιδιά ήταν φροντισμένα και η ίδια επανέλαβε πως τα θέλει μαζί της.

Η νυχτερινή απουσία της 36χρονης από το σπίτι είχε προκαλέσει σχετικές καταγγελίες από γείτονες, που εξέφρασαν ανησυχίες για την τύχη των τριών παιδιών, που μένουν μόνα τους, ενώ από τις 25 Ιανουαρίου έχει διακοπεί και η προσέλευση των ανήλικων στον παιδικό σταθμό, όπου πήγαιναν. Αυτό προκάλεσε και την παρέμβαση των υπευθύνων του σταθμού, καθώς η 36χρονη φέρεται να είχε αντιρρήσεις για τον εν λόγω σταθμό, με συνέπεια προχθές τα ξημερώματα να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της 36χρονης στη Ν. Ιωνία, τη συνέλαβαν, ενώ μετέφεραν τα ανήλικα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

Ήδη κινητοποιήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου, ενώ τόσο η μητέρα, όσο και τα τρία παιδιά, που φέρεται να είναι υγιή, υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν σε ψυχιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με χθεσινή πληροφορία, η μητέρα ήδη εξετάστηκε ψυχιατρικά και φέρεται να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Παράλληλα διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες, καθώς η 36χρονη είχε και στο παρελθόν ζητηθεί να συνεργαστεί και από την Εισαγγελέα Ανηλίκων, ώστε να βρεθεί λύση για την εποπτεία των παιδιών της, όταν απουσιάζει από το σπίτι, αλλά δεν είχε φανεί συνεργάσιμη…

Επίσης σχετική καταγγελία είχε γίνει και από το Χαμόγελο του Παιδιού. Σύμφωνα με άλλη πηγή, όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της προχθές τα ξημερώματα, δεν άνοιγε την πόρτα…

Από εισαγγελικής πλευράς παράλληλα παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν η 36χρονη είχε εκθέσει τα παιδιά της σε κίνδυνο, ενώ αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον της. Η εξέταση ανατέθηκε στην Αστυνομία.

Η 36χρονη μητέρα φέρεται να μην έχει κανένα οικογενειακό περιβάλλον.

Ο πατέρας είναι φυλακή και προχθές στο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε μαζί με τα παιδιά της, εκτυλίχθηκαν σκηνές πραγματικής τραγωδίας. Τα παιδιά δεν ήθελαν να την αποχωριστούν και έκλαιγαν, όταν η μητέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα δίπλα στα παιδιά της, που τη ζητούν κάθε λεπτό που απομακρύνεται από δίπλα τους.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις