ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κορονοϊός: Ύποπτο περιστατικό με ζευγάρι στη Λάρισα δοκίμασε την ετοιμότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (φωτο – βίντεο)

Δεν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό, αλλά για ειδική άσκηση προσομοίωσης που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να ελεγχθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ αλλά και του ΠΓΝΛ η οποία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Το σενάριο της άσκησης ήθελε ένα ζευγάρι 52 ετών ο άνδρας και 47 η γυναίκα, που διαμένουν στη Γιάννουλη και έχουν αφιχθεί στη Λάρισα από την πόλη Γουχάν της Κίνας μέσω της Κωνσταντινούπολης, το οποίο είχε παρουσιάσει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κορονοϊού, δηλαδή δύσπνοια, βήχα και πυρετό.

Άμεσα καλείται το ΕΚΑΒ, που τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες και οι ασθενείς μεταφέρονται στο ΠΓΝΛ, όπου ενεργοποιούνται επίσης οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί αντιμετώπισης από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Δείτε τις δηλώσεις του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΛ κ. Γιώργου Βασιλόπουλου και του προέδρου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γούλα:

Δείτε βίντεο από την άσκηση ετοιμότητας:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες