ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καρδίτσα: Απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο για κέντρο μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών όχι όμως και από τον Δήμο Παλαμά

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο «καυτό» θέμα της λειτουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών, έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά κατά τη συνεδρίαση (Τρίτη 4/2) ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου επισημαίνοντας πως τα πράγματα δείχνουν ότι απομακρύνεται αυτή η προοπτική, όχι όμως και το ενδεχόμενο το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιλέξει άλλη έκταση για το “hotspot” εντός του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μέσα στους πρώτους 20 νομούς που έγιναν γνωστοί από την Κυβέρνηση ότι θα δημιουργηθούν Κέντρα, δεν περιλαμβάνεται ο ν. Καρδίτσας, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα καθώς το μεταναστευτικό οξύνεται και ο σχεδιασμός αντιμετώπισής του από την κεντρική διοίκηση είναι αυτή τη στιγμή ευμετάβλητος.

Σε σχετική συζήτηση δε που είχε με το συντοπίτη Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, παρ’ ότι ο Ν. Καρδίτσας σε αυτή τη φάση δεν είναι μέσα στις περιοχές που θα φιλοξενήσουν μετανάστες, δεν απέκλεισε τίποτα ακριβώς λόγω της ιδιαίτερης ρευστότητας της κατάστασης.

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου, το θέμα έχει πάρει πάνω του ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Βαγγέλη Λύτρα για τι ακριβώς ειπώθηκε στην σύσκεψη που είχε γίνει πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα, ο Δήμαρχος είπε πως παρόντων βουλευτών και Δημάρχων του Νομού μας, οι αρμόδιοι Υπουργοί έδωσαν συγχαρητήρια στον ίδιο για την λεπτομερή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που τους έκανε για τα προβλήματα της ΒΙ.ΠΕ., καθώς δεν τα γνώριζαν. Ζήτησαν όμως να προταθεί άλλη έκταση στον Δήμο Παλαμά μιας και αυτός επιλέχθηκε εξαρχής για το “hotspot”. Τέτοια πρόταση δεν έγινε από κανέναν και πλέον είναι άγνωστες οι προθέσεις του Υπουργείου για το επόμενο διάστημα.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του Δημάρχου, της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά ο επικεφαλής της ελάσσονας μειοψηφίας κ. Άρης Πολυγένης για το ψήφισμα που συνυπέγραψαν και το οποίο κατ’ αυτόν πρότεινε μόνο το “hotspot” να φύγει από το ν. Καρδίτσας και να πάει σε άλλο Νομό.

«Αντίθετα» πρόσθεσε «εάν στηρίζατε το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τότε θα δίνονταν πραγματική λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας των μεταναστών σε ανθρώπινες συνθήκες τόσο στη χώρα, όσο και στην περιοχή μας».

Επίσης ο κ. Πολυγένης τόνισε ότι ο Δήμαρχος γνώριζε για το “hotspot” στους Γοργοβίτες πολύ καιρό πριν το θέμα πάρει δημοσιότητα και καταδίκασε την απουσία από το σημερινό συμβούλιο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γοργοβιτών, κατηγορώντας τον ότι μέσω αναρτήσεων στα social media, έριξε «λάσπη» στο πρόσωπό του για τη στάση που τήρησε μαζί με τη δημοτική παράταξή του στο προηγούμενο επεισοδιακό Δ.Σ. για το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ.

Συναινετικό χαρακτήρα είχαν σύντομες τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας κ. Βαϊόπουλου και κας Καραϊσκου, ( απόντος του επικεφαλής κ. Καραλή) αλλά και της κας Μπουραζάνη η οποία απάντησε στον κ. Πολυγένη ότι ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο διεκδικητικός για τη δημιουργία δομών στήριξης π.χ. ΑμεΑ, όσο σήμερα για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

.
Σε σύντομη παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Παλαμά κ. Νασιούλης κάλεσε τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους του «αφού νοιάζονται τόσο για τους μετανάστες να πάρουν από μια οικογένεια προσφύγουν στα σπίτια τους για φιλοξενία»!

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Σακελλαρίου απαντώντας στον κ. Πολυγένη, επανέλαβε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις κυβερνητικές προθέσεις να φτιάξει “hotspot” στη ΒΙ.ΠΕ. υπογραμμίζοντας ότι δεν ήξεραν γι’ αυτό ούτε οι βουλευτές.

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις