ΛΑΡΙΣΑ

Φυσικό αέριο σε 6 Δημοτικά Κτίρια του Δήμου Ελασσόνας

Με το δίκτυο του φυσικού αερίου θα συνδεθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 έξι (6) δημοτικά κτίρια της πόλης της Ελασσόνας με απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, προϋπολογισμού 74.800,00 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ελασσόνας κ. Διον. Κουρομπίνας ανέφερε: «Η πόλη της Ελασσόνας συνδέθηκε με το δίκτυο του φυσικού αερίου ήδη από το Δεκέμβριο του 2018, αλλά μέχρι σήμερα το μόνο δημοτικό κτίριο που είναι συνδεδεμένο με το φυσικό αέριο είναι το δημαρχείο.

Ο Δήμος Ελασσόνας όφειλε να έχει συνδεθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με κίνδυνο να ενεργοποιηθούν βαρύτατα πρόστιμα για τη μη σύνδεση.

Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ απενεργοποιήθηκαν όλα τα σχετικά πρόστιμα και εξασφαλίσαμε το ποσό που απαιτείται για τη μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο, έτσι ώστε να συνδεθούν το συντομότερο όλα τα προβλεπόμενα κτίρια.

Η σύνδεση των δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών του δήμου, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον».

Τα κτίρια που θα συνδεθούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι τα εξής:

1ο  Λύκειο Ελασσόνας / 1ος Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας / Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας / Κτήριο ΚΕΠ και Κέντρου Τουριστικής Προβολής / Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας / 3ο Δημοτικό Σχολείο  (Για το 3ο Δημοτικό θα υποβληθεί πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες