ΛΑΡΙΣΑ

Τιμητική εκδήλωση για τους συνταξιούχους δασκάλους της Ελασσόνας

Εκδήλωση αφιερωμένη στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας  Εκπαίδευσης Επαρχίας Ελασσόνας, στους ανθρώπους που αφιέρωσαν 30 και πλέον χρόνια από τη ζωή τους στην εκπαίδευση των παιδιών του τόπου τους και στην διαπαιδαγώγησή τους, ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΠΕ Ελασσόνας  την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, που γέμισε  από λειτουργούς της εκπαίδευσης –συνταξιούχους – συγγενείς, φίλους και εκπροσώπους φορέων, που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ελασσόνας, Παπαδοπούλου  Ευαγγελία καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και ευχαριστώντας τους για την αποδοχή της τιμής εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου, σε ένδειξη ευχαριστίας για τη σημαντική τους προσφορά στην εκπαίδευση και στην κοινωνία της Ελασσόνας. Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος  είπε στους παριστάμενους συνταξιούχους:

«…Είμαστε εδώ, για να τιμήσουμε εσάς, που παλέψατε να διαμορφώσετε ακέραιους χαρακτήρες, να μεταλαμπαδεύσετε στους μαθητές σας γνώσεις απαραίτητες, ώστε να διαμορφώσουν ψυχές γεμάτες ιδανικά και να εξελιχθούν στο μέλλον άξιοι πολίτες και άνθρωποι. Είναι γεγονός, ότι τη δόξα και την αίγλη δε τη δίνουν οι κοινωνικοί τίτλοι, αλλά η αναγνώριση της προσφοράς του δασκάλου προς το μαθητή…»

«…Θεωρώντας ότι αποτελείτε ενεργά και σημαντικά κεφάλαια στην πνευματική πορεία της κοινωνίας της Ελασσόνας, σας ευχαριστούμε, συγκινημένοι και ευγνώμονες, για την εξαιρετική και δημιουργική προσφορά σας και πορεία στο Δημόσιο Σχολείο».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτων, την αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Καρκαβανίδου, την Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης κ. Παπαδοπούλου Σοφία, τον Συντονιστή Εκπ/κού Έργου κ. Δαραρά Αναστάσιο, την Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Λάρισας κ. Παπαδοπούλου Μαρία και τέλος από τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων κ. Παρασκευά Ηλία ο οποίος συγκίνησε με το χαιρετισμό του.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου, ο πρώην Σχολικός Σύμβουλος και νυν πρόεδρος των συνταξιούχων Παλαιού Φαλήρου κος Δημούλας Κων/νος παρουσίασε την εισήγηση του με θέμα “ Οι Τρεις Ιεράρχες- Διαχρονική προσφορά του εκπ/κού΄΄.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν –μεταξύ άλλων–  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καρκαβανίδου,ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Καρανίκας, η Δ/ντρια Εκπ/σης κ. Παπαδοπούλου Σοφία, ο Συντινιστής Εκπ/κού Έργου κ. Δαραράς Αναστάσιος, η Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Λάρισας κ. Παπαδοπούλου Μαρία,οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λάρισας κ. Δραγανιδάκης  Δημήτρηςκαι Σίμος, το μέλος του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ κ. Γκουτζέλας Αθανάσιος, ο αιρετός υου ΑΠΥΣΔΕ κ. Καρκαλής Νικόλαος, ο πρώην Δ/τής Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας. κ. Λιάπης Χρήστος, ο πρώην Δ/ντής του Γραφείου της Β/θμιας Εκπ/σης κ. Βελισιώτης καθώς και εκπρόσωποι σχολείων της Ελασσόνας. Δυστυχώς δεν παρέστει η δυνατότητα σε εν ενεργεία εκπ/κούς να παρεβρεθούν αφού έπρεπε να τηρήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.

Κατά τη βράβευση των συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών, κάποιοι, θέλησαν να πουν δυο λόγια, ευχαριστώντας το ΣΕΠΕ Ελασσόνας για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης,

Την εκδήλωση ομόρφυνε πραγματικά  και η παιδική χορωδία του Δήμου Ελασσόνας αποδίδοντας υπέροχα κομμάτια  με την καθοδήγηση της κ. Ντούλα Ευλαμπίας.

Σε όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς –130 στο πλήθος- προσφέρθηκαν, εκτός από το τιμητικό δίπλωμα    και ένα μικρό συμβολικό δώρο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ευχαριστεί όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και εκφράζει για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη του στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς για την  προσφορά τους στον χώρο της παιδείας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις