ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Θερίζει” η γρίπη στα σχολεία της Λάρισας: Ένα στα δύο νήπια μένουν σπίτι, πάνω από 30% οι απουσίες στα δημοτικά

"Θύματα" και αρκετοί εκπαιδευτικοί

Σε έξαρση βρίσκεται το τρέχον διάστημα η εποχική γρίπη η οποία κατά περιπτώσεις, έχει… αποδεκατίσει ολόκληρα σχολεία στο νομό Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ένα στα δύο παιδιά που πηγαίνουν στα νηπιαγωγεία της περιοχής έχουν νοσήσει, ενώ η αποχή λόγω ασθένειας στα δημοτικά σχολεία κυμαίνεται στο 30% με 35%. “Θύματα” ωστόσο της γρίπης έχουν πέσει κι αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, “στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει κανένα σχολείο” για να συμπληρώσει πως υπάρχουν και “γονείς των πιο μικρών μαθητών του νηπιαγωγού και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, που κρατούν προληπτικά τα παιδιά τους στο σπίτι”.

Ο κ. Παπαποστόλου συνέστησε στους γονείς “αυτό που συνιστά τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος, όσο κρατά ο πυρετός να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι τους και πλέον ένα ακόμη εικοσιτετράωρο μετά τον πυρετό, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών”.

Πάντως σε ερώτημα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, απαντήθηκε πως δε συντρέχει λόγος αναστολής λειτουργίας των σχολείων στην παρούσα φάση. Υπενθυμίζεται τέλος, πως τα σχολεία μπορούν να κλείσουν μόνον με απόφαση δημάρχου και για διάστημα μέχρι τριών ημερών.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες