ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ομιλία του Κώστα Τσιάνου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας (φωτο – βίντεο)

Με την ομιλία με θέμα: “Μαγικοθρησκευτικά και θεατρικά σπέρματα στους λαϊκούς μας χορούς” του ηθοποιού – σκηνοθέτη Κώστας Τσιάνου, συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ο κ. Τσιάνος παρουσίασε μια μελέτη που αφορά τη γέννηση του θεάτρου από τη χορευτική έκφραση, τις μαγικοθρησκευτικές τελετές και τα μιμοδράματα. Μια πορεία της λαϊκής έκφρασης που δημιούργησε ανά τους αιώνες, τις Διονυσιακές τελετουργίες, το διθύραμβο, για να φτάσει στην υψηλότερη μορφή θεάτρου που είναι το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα…

Ο χορός αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της λαϊκής έκφρασης από τα βάθη των αιώνων έως τις σύγχρονες κοινότητες. Αυτή η συνέχεια φανερώνεται μέσα από τη διάσωση και εκτέλεση των λαϊκών χορών σε διάφορες περιστάσεις της πορείας του ανθρώπου στον κύκλο της ζωής και στον κύκλο των εποχών.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης παρουσιάστηκαν επιλεκτικά τελετουργικοί χοροί με εμφανή τον αρχετυπικό τους χαρακτήρα από τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας κ. Θέλμα Ζητονούλη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρρα.

Το παρών έδωσαν πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες